Nad Polsko přilétl záhadný létající objekt. Šlo o běloruský balon, myslí si armáda

Nad Polsko měl v noci na sobotu přiletět neidentifikovaný létající objekt. Podle polského ministerstva obrany mohlo jít o běloruský průzkumný balon, píše deník Rzeczpospolita. Armáda nejdříve vyslala k objektu stíhačky. Poté, co s ním ale kolem půlnoci u města Rypyn (asi 140 km severozápadně od Varšavy) ztratily její radary kontakt, vyhlásila po něm v této oblasti pátrání.

Do něj se zapojily vrtulník, dron i pozemní jednotky teritoriální obrany. "Od půl šesté jsou na místě také policejní hlídky, které s pátráním pomáhají," doplnila výčet pátrajících mluvčí polských ozbrojených sil Ewa Złotnická.

Podle agentury AP byl objekt poprvé spatřen v pátek kolem 20:30 poblíž Bělověže na polsko-běloruských hranicích, odkud se pak měl v průběhu noci posouvat dále na západ.

[chooze:article;value:503449]

Nejde o první významné narušení polského vzdušného prostoru v posledních měsících. V listopadu na východě Polska zahynuli dva lidé poté, co zbloudilá střela zasáhla traktor u polsko-ukrajinských hranic. 

K dalšímu vzdušnému incidentu týkajícímu se Polska pak došlo začátkem května, kdy se ruský stíhací letoun Su-35 nebezpečně přiblížil k polskému letounu L-410 provádějícímu hlídkovou činnost nad Černým mořem u pobřeží Rumunska. Podle polské pohraniční stráže, které v Česku vyrobené letadlo patří, ztratili na chvíli její piloti kvůli nebezpečným manévrům ruského letounu nad svým strojem kontrolu.

Polský premiér nedávno způsobil velké pozdvižení, když začal volat po obnovení trestu smrti:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.