Moderní bydlení

Nadace vyžaduje dokumenty prince Harryho. Zůstanou utajené, rozhodl soud

[chooze:gallery;value:37375]

​Kokain, marihuana či halucinogenní houbičky. Zkušenosti s drogami odhalil princ Harry již loni v lednu ve své knize Náhradník. Toho se chytla americká nadace Heritage Foundation, jež zpochybňovala legitimnost udělení povolení k pobytu pro člena britské královské rodiny v USA. A rovněž po úřadech žádala o zveřejnění imigračních dokumentů vévody ze Sussexu. Soud však nyní žádost, jak informuje BBC, zamítl.

[chooze:article;value:575212]

​Zkušenosti s užíváním drog mohou vést americké imigrační úředníky vést k rozhodnutí nepovolit přistěhovalcům pobyt v zemi. A ze stejného důvodu se americká nadace zajímala prostřednictvím žaloby na ministerstvo vnitra také o dokumenty Harryho, protože má podezření, že v nich uvedl nepravdivé informace.

Nyní však soud rozhodl v neprospěch této organizace. "Jako každý jiný cizí státní příslušník má vévoda legitimní právo na ochranu soukromí," vysvětlil soudce Carl Nichols.

Princ Harry se svou chotí Meghan přestěhoval do Spojených států v roce 2020 poté, co se zřekli plnění povinností v královské rodině, připomíná web GB News. Podle postupu tamní justice mu nejspíš vyhoštění ze země kvůli drogové minulosti nehrozí.

Chce se princ Harry vrátit? V USA mu zpočátku fandili, říká odbornice (9/9//2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.