Nadávky a násilí v pardubickém Lidlu. Musela přijet policie

"Stříkej odsud. Vystřel odsud!" křičel na mladíka člen ochranky pardubického Lidlu. Ten si stěžuje také na to, že jej v obchodě uráželi a následně i fyzicky napadli. Přitom měli poškodit jeho služební vysílačku. Prodavačka po něm podle něj hodila zakoupené zboží i poškozenou vysílačku.

Když se 19letý mladík ohradil, že člen ochranky, který jej vyhazuje, je oblečený v civilu a není označený jako zaměstnanec, dostalo se mu tvrdé odpovědi. "Nebudeš říkat, co má dělat sekuriťák, šlapko jedna!" vyčinil mu muž v bundě, který se s mladíkem postrkoval. "Vrať se domů, odkud jsi přišel. Nikdo na tebe tady není zvědavý," pokračoval v nadávkách. 

[chooze:article;value:480847]

Následně je na videu vidět, jak mladíka odstrkuje. Ve chvíli, kdy jej násilím dostane ven, řekne mu, že tam má čekat na policii. "Jdi do pi*e ode mě, ko**te," zareagoval mladík, na což prodavačka zakřičela: "Ty ho kopneš do koulí a řekneš mu, ať jde do pi*e?" Sám mladík na videu přiznal, že má zaznamenané, jak neoznačenou ochranku kopl mezi nohy.

Následně všichni počkali na policejní hlídku. "Po příjezdu nestydatě lhali a jeden ze zaměstnanců prodejny mě obvinil z krádeže mobilního telefonu," tvrdí mladík. "Ten u mě ale policie, která mě na mou žádost prohledala, samozřejmě nenašla," doplnil.

[chooze:article;value:465119]

"Pracuju u zdravotnické služby a setkávám se s mnoha lidmi. Takové jednání jsem ale ještě nezažil," prohlásil mladík. "Váš podnět jsme předali odpovědným osobám, které situaci prověří," vzkázal mu Lidl na facebooku. "Z našeho pohledu je těžké se objektivně k případu vyjádřit, jelikož jsme u incidentu nebyli. Děkujeme, že jste se na nás obrátil, a přejeme, pokud možno, klidný den," doplnil řetězec.

"Velice nás mrzí, že k této politováníhodné situaci v jedné z našich prodejen došlo. Zachycené chování se naprosto neslučuje s hodnotami naší společnosti a je proti zásadám vstřícného chování k našim zákazníkům," odpověděl na dotaz TN.cz mluvčí Lidlu Tomáš Myler.[chooze:article;value:475510]

"Daný konflikt jsme samozřejmě řešili nejen s hlídkou Policie ČR, ale také interně s bezpečnostní agenturou, která zprostředkovává pracovníky ostrahy do našich prodejen. S daným pracovníkem ostrahy jsme tak okamžitě ukončili spolupráci. Postaráme se rovněž o opětovné proškolení personálu ohledně pravidel slušného chování," poznamenal Myler. "Je ovšem nutné zmínit, že konfliktu předcházela z obou stran silně vyhrocená situace. A video, které koluje po sociálních sítích, zachycuje pouze jeho konec. Není to ovšem ospravedlnění nevhodného chování ze strany našich zaměstnanců, kteří by měli v podobných situacích zachovat klid a zůstat vstřícní," doplnil.

"Mohu potvrdit, že jsme na lince 158 dne 27. prosince 2022 přijali oznámení o možném konfliktu osob v jednom z obchodních domů v pardubických Polabinách. Na místo události se dostavily policejní hlídky přibližně šest minut po oznámení," sdělila TN.cz policejní mluvčí Andrea Muzikantová. "Účastníci policistům uvedli, že se domluvili a že došlo z jejich strany ke smíru, a více událost s policisty nechtěli řešit. I přesto policisté všechny aktéry ztotožnili a následně poučili, že pokud by si celou věc rozmysleli, mají možnost ji dodatečně oznámit na kterémkoliv obvodním oddělení," dodala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.