Nadávky i flákanec. Jednání ve Sněmovně byla drsná i dříve

Urážky mezi politiky jsou v Poslanecké sněmovně poměrně běžným jevem. "Kňouráte, fňukáte, křivě přísaháte na zdraví svých dětí," řekl dříve tehdejší předseda TOP 09 Miroslav Kalousek předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi. "Je zase vožralej jak obyčejně, zloděj zlodějský. Nebudeš mě urážet a nebudeš mluvit o mojich dětech," odpověděl mu bývalý premiér.

Někteří politici nejdou daleko ani pro vulgární výrazy. "Když přijdu k nám do Choltic do hospody, tak chci, abych se tam mohl podívat štamgastům do očí a říct, že já nejsem taky takovej zm*d, kterej si přidá 20 procent," prohlásil dříve ve Sněmovně Pirát Mikuláš Ferjenčík.

Tehdejší premiér Jiří Rusnok se zase povzdechl: "Ty vole, teď ještě zemřel Mandela."

[chooze:article;value:514244]

Bývalý poslanec Lubomír Volný dokonce obsadil řečnický pultík a odmítal ho opustit. Poté vyhrožoval předsedajícímu "flákancem".

Bouřlivo bývá i před Poslaneckou sněmovnou. "Jste ko*oti, ale furt jste sympatičtější než Jirka Paroubek," řekl například Pirátům Kalousek.

Například na Ukrajině nebo v Jordánsku se nebojí ani facek či pěstí. Aktuálně to vře v Kosovu. Ve čtvrtek tam vypukla rvačka poté, co opoziční zákonodárce polil premiéra vodou, když hovořil o vládních opatřeních na zmírnění napětí s etnickými Srby na severu země.

Kodex poslance by asi neumožnil ani tak "nevinné" vystoupení, jaké předvedl bývalý šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO), který si před pár lety vyskočil na předsednický pultík a zahrál tam na kytaru.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.