Nadávky, údery pěstí a zlomené nehty. Na ulici v Brně se popralo několik lidí

Opilý muž ve středu vpodvečer nastoupil do tramvaje a okamžitě se začal navážet do lidí. "Když ho řidička vyzvala, aby soupravu opustil, nereagoval a dál obtěžoval ostatní cestující. Dispečer dopravního podniku proto přivolal hlídku městské policie," řekla její mluvčí Jana Pokorná.

Když tramvaj dorazila do Nádražní ulice, čekali už na něj strážníci. Museli ho ale nejprve probudit a potom ho vyvedli ven. Na nástupním ostrůvku třiačtyřicetiletý Brňan nadýchal 3,26 promile. "Protože nebyl schopen bez pomoci chodit, přivolala hlídka sanitku a ta ho dopravila na záchytnou stanici," dodala mluvčí. Své jednání bude muset vysvětlovat úředníkům kvůli podezření ze spáchání přestupku.

[chooze:article;value:533821]

​O pár hodin později byla hlídka brněnských strážníků opět na nohou. Lidé v městské části Nový Lískovec je přivolali k muži, který ležel ve sklepní kóji a byl svlečený do půli těla. Komunikace s ním byla velmi obtížná, kvůli alkoholu nebyl schopný srozumitelně odpovídat na otázky hlídky. Nadýchal 3,66 promile. Také jeho sanitka odvezla na záchytku.

Ve stejný večer tam putoval i muž, ke kterému do chatové oblasti v Žabovřeskách zavolala strážníky jeho přítelkyně. "Řekla, že muž má zdravotní potíže se zády, dokonce se nemůže pohnout. Neměl ale žádné viditelné zranění, na strážníky však nereagoval a na jejich otázky neodpovídal. Hlídka proto okamžitě přivolala záchranáře," sdělila mluvčí Pokorná. Test pak potvrdil, že muž užil drogy. 

[chooze:article;value:528758]

​A aby toho nebylo málo, ve čtvrtek ráno zasahovali strážníci v Nádražní ulici znovu, tentokrát u rvačky. "Jedna žena údajně napadla obsluhu provozovny. To se nelíbilo dvaačtyřicetiletému muži, který se personálu zastal a vyvedl hlučnou ženu z prodejny. Na ulici prý došlo k nepřehledné strkanici, protože se do konfliktu zapojili kamarádi, kteří na ženu před prodejnou čekali. V přítomnosti přátel její agresivita stoupala a vrcholu dosáhla v momentě, kdy prý muže udeřila pěstí do obličeje takovou silou, až si údajně zlomila několik nehtů. Je podezřelá ze spáchání přestupku proti občanskému soužití," dodala mluvčí Pokorná.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.