Naháči na plovoucí sauně zachránili lidi z auta, které spadlo v Oslu do moře

[chooze:gallery;value:34687]

​Neobvyklá záchranná akce se odehrála ve čtvrtek odpoledne poblíž přístavu v Oslu. Jeden z hostů plovoucí sauny, což je oblíbená místní atrakce, si všiml, že do vody spadlo auto, popsal deník Verdens Gang (VG).

Muži a ženě z vozu značky Tesla se podařilo vylézt na střechu, ale auto se začalo potápět.

"Dal jsem plný plyn a zamířil k nim," popsal kapitán plavidla, které připomíná hausbót a na němž se zákazníci potí v sauně a ochlazují v ledové mořské vodě s výhledem na malebný středověký hrad a pevnost.

Ke ztroskotanému muži se ženou dorazilo plavidlo chvíli poté, co auto zmizelo pod hladinou. Osazenstvo sauny, oděné vesměs jen ručníky, pomohlo dvojici na palubu.

[chooze:article;value:482377]

​"Zachránili nám život," řekl VG řidič. Voda měla zhruba jeden stupeň, a i kdyby posádka vydržela na hladině, koupel v tak ledové vodě, a ještě k tomu v šatech, by se jim mohla stát po krátké době osudnou.

Šofér pak vysvětlil, že omylem sešlápl plynový pedál v domnění, že auto je zaparkované. "Pak vjelo do vody. Byl to velmi znepokojivý pocit," dodal.

https://x.com/AttentiveCEE/status/1753432490419569006?s=20

Plavidlo zachránců mělo jednu velkou přednost. Prochladlá dvojice se mohla hned pořádně zahřát v sauně. Jejich dobrodružství se tak obešlo bez újmy na zdraví, záchranáři je do nemocnice odvezli pouze na preventivní vyšetření, uvedl web Carscoops.

Potopený elektromobil pak vytáhl za pomoci potápěčů na břeh jeřáb.

Dřevěné saunové vory si lze pronajmout i s obsluhou v místním přístavišti. Mají elektrický pohon, a zájemci si tak mohou v klidu užít oblíbenou severskou kratochvíli v kouzelném prostředí fjordu.

Vichr potopil v Itálii loď s turisty. Po několika pohřešovaných pátrají záchranáři (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.