Náhlá návštěva u čínského prezidenta. Medveděv přivezl vzkaz od Putina

Kromě formalit, jako je gratulace k obhájení nejvyšší funkce v komunistické straně nebo ujištění o přátelských vztazích, Medveděv se Si Ťin-pchingem řešil válku na Ukrajině. O nečekané návštěvě místopředsedy ruské bezpečnostní rady v Pekingu informovala agentura Reuters.

"Probírali jsme spolupráci mezi vládnoucími stranami v Číně a Rusku, bilaterální spolupráci v rámci našeho partnerství, včetně ekonomiky a průmyslové výroby. Zabývali jsme se také mezinárodními otázkami, konflikt na Ukrajině samozřejmě nevyjímaje," uvedl Medveděv.

[chooze:article;value:480402]

Ten čínskému prezidentovi přivezl vzkaz od Vladimira Putina, píše agentura TASS. "Medveděv předal hlavě čínského státu poselství od prezidenta Ruské federace, které klade důraz zejména na bezprecedentně vynikající úroveň rusko-čínského politického a dialogu a praktické spolupráce a vyjadřuje víru v neustálý progresivní vývoj v mezistátních a mezistranických vazbách," konstatoval jeho sekretariát.

Moskva se k nejlidnatější zemi světa upíná jako k nejstrategičtějšímu spojenci. O možnost rozvíjet obchodní i politické vztahy se Západem se totiž rozpoutáním války na Ukrajině připravila.

Putin už má problémy i s mluvením. Otekl a lapal po dechu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.