Nahlédněte, jak vypadá den pečovatele v ALZHEIMER HOME

​Včasné rozpoznání demence není vždy snadné. Nemocný obvykle poruchu sám buď nepozná, nebo se stydí a příznaky maskuje.

Mírné poruchy myšlení a zapomínání jsou často okolím mylně považovány za přiměřené věku, a to i v případě závažnějších výpadků paměti.

​Narušených schopností si můžete všimnout nejčastěji při běžném rozhovoru. Indicií můžou být časté nepřesnosti, logické chyby v odpovědích, obtížné hledání slov při komunikaci, nevybavování si některých událostí a údajů. Nemocné přivádí k lékaři nejčastěji potíže s pamětí a myšlením. Často ale lékaře upozorní na problémy spíše rodina nebo přátelé. Postupně může nemoc vést až ke změně celé osobnosti, přičemž primární poruchou bývá zhoršení poznávání, inteligence a paměti, často dochází ke změnám emocí a chování.

​Péče o klienty s Alzheimerovou chorobou je náročná a v pokročilém stadiu demence se rodina obvykle neobejde bez kvalifikované pomoci. Sama by totiž péči nezvládla. U každého je projev i průběh nemoci jiný, a tak je na pečujícím, aby zvážil, nakolik a jak dlouho je nemocný člověk schopen být doma sám a kdy vyžaduje neustálou přítomnost druhé osoby. Někdy nezbývá nic jiného než 24hodinová péče, kterou nabízí ve všech svých zařízeních i společnost ALZHEIMER HOME, člen skupiny Penta Hospitals.

​Specializací je komplexní péče o osoby s Alzheimerovou chorobou a ostatními onemocněními způsobujícími demenci. Klientům zde vytváří nový domov. Rodinná atmosféra, bezpečí a pohodlí klientů je stěžejní a tu zde tvoří zaměstnanci – zdravotní sestry, aktivizační pracovníci a pečovatelé – pracovníci v sociálních službách. A právě s jejich náplní práce se seznámíte v reportáži Snídaně.

Pečovatelé – pracovníci v sociálních službách jsou nepostradatelnou součástí domovů se zvláštním režimem, perfektně znají každého klienta, díky čemuž dokáží vyhodnotit, jakou péči konkrétní klient vyžaduje, ať už se jedná o pohlazení, asistenci při oblékání, či o pomoc se stravováním.

Pojďte se podívat, jak se tvoří nový domov klientům s Alzheimerovou chorobou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.