Náhlý převoz do nemocnice. Stav postřelené kadetky Míši se zhoršil

Uběhl už více než měsíc a půl od chvíle, kdy měl 20letou kadetku Míšu na zakázaném střeleckém kroužku v areálu bratislavské policejní akademie omylem postřelit pedagog Vladimír Š. Od té doby dívka podstoupila několik náročných operací. Lékaři mladé sportovkyni dokázali zachránit život, ochrnula ale na dolní končetiny.

Po propuštění do domácího léčení se Míša Televizi Markíza svěřila, že chce s nepřízní osudu bojovat. Byla odhodlaná udělat vše pro to, aby se opět postavila na nohy. Od vytyčených cílů ale musela pro tuto chvíli upustit. Opět totiž skončila v nemocnici. Jak informuje portál Nový Čas, zdravotní stav dívky se zhoršil.

Objevily se u ní komplikace v podobě nemocniční bakterie. "Dostala antibiotika kvůli nemocniční bakterii. (Lékaři) musí zabránit tomu, aby se zánět šířil dál," vysvětlil důvody hospitalizace dívčin otec Igor.

[chooze:article;value:494179]

​​Míša aktuálně leží v bratislavské Nemocnici sv. Michala. Po vyléčení by ji měli převézt do Národního rehabilitačního centra v Kováčové. Otec doufá, že to bude co nejdříve. "Čekáme už jen na to, až se Miška dostane z chorob, aby mohla rehabilitovat. Rány se jí hojí celkem dobře, tak hádám, že bude dobré i to ostatní," zadoufal muž.

Se zajištěním léčby pro Míšu rodině pomohla i rektorka policejní akademie, kterou otec Míši označil za obětního beránka celé kauzy. "Když bylo potřeba pomoci s urologem, obratem volala do nemocnice a do pěti minut nás očekávali. Neříkám, že se z toho nechce vyzout, ale mně pomohla ze všech nejvíc," uvedl.

Trestnímu stíhání pro ublížení na zdraví nyní čelí Vladimír Š. Jako civilní instruktor měl zakázáno studenty učit střílet, přesto vedl střelecký kroužek. V případě prokázání viny muži hrozí od jednoho do pěti let vězení.

Instruktor řekl, ať střílí po sobě, šokoval minulý týden advokát Míši:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.