Nahrávka hovoru Kramného z hotelu v Egyptě je podivná. Překvapila i psychologa

Monika a Klárka Kramné zemřely již před jedenácti lety. Jako by se to ale stalo nedávno, přibližuje tehdejší dění dokumentární série Kauza Kramný na platformě Voyo.

"Dobrý den, jsem v Egyptě na dovolené a stala se mi taková věc, manželka s dcerou umřely ve spánku, jsou mrtvé," upozorňuje Petr Kramný v nahrávce hovoru s pojišťovnou.

[chooze:article;value:567556]

​Telefonát se uskutečnil osudné noci 30. července 2013, během níž zemřeli jeho nejbližší. "Co mám dělat dál?" ptá se operátora pojišťovny dnes již odsouzený Petr Kramný, jenž si odpykává svůj 28letý trest ve věznici Mírov.

Psychologa Jeronýma Klimeše zaráží, že Kramný nejprve nevolal v takové situaci lékaře. "On říká, že Moniku s Klárou našel mrtvé a volal do pojišťovny, ve které řešil pojistnou událost kvůli penězům," upozorňuje Klimeš. "Určitě bychom zaevidovali tuto událost. Mám vám zavolat zpět, abyste tolik neprovolal?" reaguje operátor pojišťovny.

Lidé, kterým náhle umře někdo blízký, většinou bývají v šoku. "Jejich projevy mohou být brutálně divoké či naopak naprosto klidné, mohou ale v takové situaci dělat různé věci. Často se ale při mluvení zadrhávají a většinou ani nejsou schopni dokončit větu a v jejich mluvě jsou patrné záškuby," upozorňuje Klimeš a podotýká, že Kramný přitom na nahrávce mluví plynule.

Opravdu žádal o pomoc

Psycholožce Lence Čadové zní Kramný z nahrávky hovoru jako vyděšený. "Je to člověk, který v tu chvíli opravdu žádal o pomoc," upozorňuje.

Dokument na Voyo obsahuje také policejní nahrávku z 6. srpna 2013, na níž Kramný týden po neštěstí popisuje, jak 29. července večer šel pro vodu a vzal si pokojovou kartu, čímž vypnul elektřinu i klimatizaci.

To již dříve vyvolalo pochybnosti například u advokátky Kláry Long Slámové. Pokud by v té době podle ní Klárka s Monikou ještě žily, jen těžko by je prý někdo mohl v egyptských letních podmínkách nechat bez klimatizace.

[chooze:article;value:567705]

​"Kramný ale působí jako někdo, kdo chce v maximální možné míře s policií spolupracovat," všímá si Čadová. "A snaží se poskytnout informace. To, co za jeho výpovědí reálně je, se však z nahrávek posuzuje obtížně," pokračuje.

Policie ale měla o verzi příběhu, jak ji vyprávěl Petr Kramný, od začátku pochybnosti. Po pitvě provedené v Česku například vyšlo najevo, že Klárka s Monikou nezemřely na otravu, jak od začátku jejich otec a manžel tvrdil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.