Najděte si místo jen pro sebe. Itálie má mnoho skrytých pláží

Oblíbeným turistickým cílem je Itálie, která láká mimo jiné i lahodným jídlem. "Během své poslední dovolené jsem byla naprosto očarovaná ze špičky italské boty, z Kalábrie. Je to jedna z nejzelenějších oblastí v Itálii, jsou tam široké pláže i panenská příroda. Kalábrie nabízí dvě různá pobřeží – Tyrhénského a Jónského moře," nastínila obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

Pobřeží Tyrhénského moře je podle ní zajímavé historickými městečky a skrytými plážemi. "Jsou tam nádherná a unikátní místa. V Kalábrii rozhodně doporučuji dojet si na nějakou pláž, půjčit si tam motorový člun a projíždět si ta místa, protože můžete zakotvit, kde chcete. A ta voda, která tam je, to je taková nádherná modrozelená, vidíte spoustu ryb. Můžete se dopravit na pláž, kam se jinak nedostanete," láká Pátek.

[chooze:article;value:478360]

​​V Kalábrii doporučuje dvě města. "Jedno z nich je Pizzo, objevila jsem tam cukrárnu Belvedere, kde mají nejlepší zmrzlinu na světě, kterou jsem jedla. Té zmrzlině se říká tartufo, vypadá jako velký lanýž a je to ohromná čokoládová koule, která je ze tří vrstev," radí obchodní ředitelka.

"Doporučila bych tam cestovat autem, protože právě městečka jako Pizzo nebo Tropea, což je také nádherné místo, odkud můžete pozorovat úžasný západ slunce, stojí za to navštívit. Při cestě do městečka Pizzo můžete třeba navštívit kostel Piedigrotta, který je vytesaný ve skále," zmiňuje Pátek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.