Nájemníci trpí kvůli švábům. Z bytu problémového muže zamořili celý dům

Už několik měsíců se nájemníci bytového domu zoufale snaží kontaktovat Magistrát hlavního města Prahy kvůli problémovému chování jednoho z nájemníků.

"Vodí si cizí nebo jakoby přátele, já nevím ani, jak to nazvat, a ti se chovají i vulgárně, nepořádek je v bytě. A hrozný hluk, křik, zpěv i jsme byli upozornění vedle od nájemníků, že chodí po balkóně nahý," postěžovala si nájemnice.

Problémy s nájemníkem trvají už delší dobu a obyvatelé bytového domu se je snaží řešit už od února. Většina stížností ovšem zůstává bez odpovědi.

"Bylo nám přislíbeno, že bude vystěhován, bohužel nic se neděje. Hlavně, co se týká magistrátu, který s námi vůbec nespolupracuje, což nám je už proti srsti. Cítíme velkou bezmoc," sdělila nájemnice.

[chooze:article;value:512001]

"Víme o tom, ten problémový nájemce je ve výpovědi, to znamená činíme právní kroky k tomu, abychom ten byt vyklidili v souladu s tím, jak je nastaven občanský zákoník. A co se týče švábů, tak to intenzivně řeší správní firma Acton," řekl Tomáš Trejtnar z odboru bytového fondu Magistrátu hlavního města Prahy.

Švábi z bytu nájemníka začali vylézat zhruba před měsícem a ani po třech zásazích deratizátorů se je nepodařilo vyhubit. "My v prvním zásahu vyhubíme všechny dospělce, ale dokáže se vylíhnout i z těch mrtvých jedinců ještě další generace, kterou je potřeba po určité době vyhubit znovu," poznamenal specialista deratizace Michal Caro.

Nájemníkům tak nezbývá než počkat, až uplyne výpovědní lhůta, a doufat, že se problémový soused opravdu odstěhuje.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.