Nákladní auto přejelo do protisměru. Řidič osobáku srážku nepřežil

[chooze:gallery;value:35271]

K tragické dopravní nehodě došlo v pondělí dopoledne na Kroměřížsku. "V pondělí krátce po deváté hodině dopolední uzavřela tragická nehoda na několik hodin silnici II/438 u Hlinska pod Hostýnem," informoval o nehodě mluvčí policie Zlínského kraje Radomír Šiška.

Nehodu podle něj způsobil řidič nákladního auta, který vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem. "39letý řidič nákladního vozidla Volvo jedoucí od Hlinska pod Hostýnem na Jankovice vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia. Vlivem nárazu skončila obě vozidla mimo komunikaci," uvedl podrobnosti mluvčí.

Na místě zasahovaly dvě záchranářské jednotky a olomoucká letecká záchranná služba. 50letý řidič osobního auta však utrpěl vážná zranění a na místě zemřel. "Při příjezdu záchranářů na místo lékař bohužel musel konstatovat, že řidič osobního auta utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl," informovala ZZS Zlínského kraje.  

[chooze:article;value:547942]

Řidiče nákladního auta záchranáři ošetřili a transportovali do nemocnice v Kroměříži. "Řidiče kamionu záchranáři ošetřili a zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče a se středně těžkým zraněním ho posádka transportovala do Kroměřížské nemocnice," uvedla ZZS.

Policisté u řidiče nákladního auta také provedli dechovou zkoušku, ta byla ale negativní. Příčina tragické nehody je momentálně předmětem policejního vyšetřování. "Dopravní policisté nehodu společně s kriminalisty nadále šetří. Pracujeme i s variantou technické závady," uzavřel policejní mluvčí.

Policisté v pondělí ráno zasahovali také v Plzni. Autobus tam krátce po šesté hodině na přechodu srazil staršího muže, který utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. 

Děsivá nehoda skončila středně těžkým zraněním. Řidiče vyprostili hasiči:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.