Nakupte domy, pozemky, auta i traktor levně. Stát se opět zbavuje majetku

[chooze:gallery;value:31661]

Praha

Koupit si v Praze nemovitost je pro většinu lidí při současných cenách nereálné. Pokud ale slevíte z nároků, možná si vybere z nabídky od státu. Například v Sedlci prodává Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) za 325 tisíc korun zahrádkářskou chatu, která je částečně zrekonstruovaná. 

Zvažujete-li koupi auta a nechce se vám investovat do nového, státní podniky nabízejí za rozumný peníz ojeté vozy. Centrum zajištěných aktiv (Cenza) ministerstva vnitra má v nabídce například Audi z roku 2007 za vyvolávací cenu 77 tisíc korun. Dále draží třeba BMW z roku 2007 za 53 tisíc korun. Aukce ale v obou případech brzy končí, měli byste si tedy pospíšit. 

[chooze:article;value:500000]

​Nejen osobní automobily má Cenza v nabídce, aktuálně draží i tahač návěsů značky Volvo za 178 tisíc korun. 

Středočeský kraj

Za necelých 4,5 milionu korun si v Kladně můžete od Českých drah koupit budovu bývalé jídelny, která má užitnou plochu přes 1 300 metrů čtverečních. Pokud máte menší rozpočet a díváte se po něčem levnějším, možná by vás zaujala nabídka prodeje menší dřevěné chaty v Býchorech na Kolínsku za 150 tisíc, kterou prodává tamní dětský domov se školou prostřednictvím ÚZSVM. Nabízí také maringotku za pět tisíc korun. 

Hledáte-li levně auto, Národní zemědělské muzeum má v v areálu zámku Kačina v nabídce Citroën Berlingo z roku 2003. Aukce už probíhá, aktuální cena je deset tisíc korun. 

Jihočeský kraj

Jestli byste si rádi koupili pozemek, mohla by vás zaujmout nabídka od Správy železnic. V Červeném Záhoří na Táborsku draží jeden o rozloze téměř 650 metrů čtverečních, na kterém se nachází i stará stavba. Vyvolávací cena je 460 tisíc korun. Další pozemek, v obci Jetětice na Písecku, s plochou přes dva tisíce metrů čtverečních dokonce prodává s minimální cenou 91 tisíc. 

[chooze:article;value:481930]

​Pokud byste raději uvítali pozemek i s domem, v Nové Vsi nad Lužnicí nabízejí Lesy ČR za pět milionů velký rodinný dům se třemi byty. I s přilehlým pozemkem je celková plocha téměř čtyři tisíce metrů čtverečních. 

Jihomoravský kraj

Pokud si pospíšíte, můžete si od ÚZSVM v Brně levně koupit ojeté, ale velmi zachovalé vozidlo Alfa Romeo z roku 2008. Aukce končí za několik dní a minimální cena je 31 tisíc. Za 44 tisíc si zase od Lesů ČR můžete koupit vůz Hyundai Tucson z roku 2010. 

Podívejte se v galerii na nabídku pozemků:

[chooze:gallery;value:31664]

Moravskoslezský kraj

Správa železnic nabízí nemovitosti i v Moravskoslezském kraji. Například v Břidličné na Bruntálsku si za 105 tisíc korun (vyvolávací cena) můžete koupit pozemek o rozloze 620 metrů čtverečních. 

Ministerstvo obrany prodává v Horních Životicích na Bruntálsku hned několik bunkrů, tzv. řopíků. Minimální cena u jednoho z nich je 25 tisíc korun, další dva se draží za 30 tisíc korun. 

Olomoucký kraj

Pokud se porozhlížíte po nějakém pozemku v Olomouckém kraji, Lesy ČR v Novém Malíně na Šumpersku nabízejí hned dva. Jeden za 70 tisíc o velikosti přes 1 300 metrů čtverečních, druhý s plochou přes 1 500 metrů čtverečních za 90 tisíc korun. 

V Javorníku zase od ÚZSVM můžete odkoupit třípatrovou budovu v aukci s vyvolávací cenou 2,8 milionu. 

[chooze:article;value:466984]

Zlínský kraj

I ve Zlínském kraji ÚZSVM nabízí zajímavé nemovitosti. S vyvolávací cenou 1,1 milionu brzy začne dražit dům se stodolou a pozemkem v Bylnici na Zlínsku. Je zatím nedokončený, bude teda potřeba kompletní rekonstrukce a kolaudace. 

Kraj Vysočina

Zajímavou nabídku má ÚZSVM v Havlíčkově Brodě, konkrétně v areálu tamější psychiatrické nemocnice. Prodává pozemek o rozloze přes 1 600 metrů čtverečních, jehož součástí je i zachovalá budova se šesti byty s dispozicemi od 1+1 do 3+1. Minimální cena je 18,5 milionu korun. 

Podívejte se v galerii na nabídku vozidel:

[chooze:gallery;value:31666]

​ÚZSVM má ale v nabídce i méně obvyklé položky. Například na jihlavském hřbitově prodává žulový urnový hrob za tři tisíce korun. A pokud by vás zajímal lesní pozemek, Lesy ČR draží ve vesnici Horní Vilímeč 450 metrů čtverečních za 11 tisíc. 

Pardubický kraj

Od Lesů ČR si můžete za jeden milion korun koupit rodinný dům s dispozicemi 2+1 v Kostelci u Heřmanova Městce. Náleží k němu i pozemek se stodolou. Celková plocha je téměř 900 metrů čtverečních. V Mikulči podnik nabízí za 3,2 milionu bývalý statek se dvěma byty o dispozicích 4+1 a 1+1. 

[chooze:article;value:485428]

​V obci Zbyhněvice na Chrudimsku Lesy ČR prodávají rodinný dům 4+kk za 2,2 milionu. A v nedalekém Hlinsku Správa železnic nabízí pozemek s rozlohou přes 2,7 tisíce metrů čtverečních s vyvolávací cenou 114 tisíc korun. Na Chrudimsku mohou lidé od státu odkoupit nejen nemovitosti, ale i živé tvory. Za osm tisíc můžete dát domov 24letému koni, který až do úrazu běhal dostihy. 

Královéhradecký kraj

Za 1,6 milionu na konci května začne exekutorský úřad dražit zemědělskou usedlost v obci Úbislavice na Jičínsku. V exekutorské dražbě úřad prodá i rodinný dům v Rokytnici v Orlických horách, vyvolávací cena je 1,6 milionu korun. 

Liberecký kraj

V České Lípě Správa železnic nabízí menší oplocený pozemek o rozloze 118 metrů čtverečních. Jeho vyvolávací cena je 64 tisíc korun. A pokud přihodíte pár tisíc, můžete si na Semilsku koupit od ÚZSVM vůz značky Audi. Je sice z roku 1999, úřad jej ale nabízí pouze za 71 tisíc. 

Ústecký kraj

Malý domeček za dobrou cenu? Pokud jste ochotni si jej kompletně zrekonstruovat, můžete si jej koupit od ÚZSVM za necelých 400 tisíc korun. Jeho dispozice jsou 1+1 a nachází se v obci Staňkovice na Lounsku. Jestli je to na vás příliš malé, v Benešově nad Ploučnicí v okrese Děčín můžete koupit dvoupatrový rodinný dům za 1,6 milionu. I tato stavba ale bude potřebovat kompletní rekonstrukci. 

[chooze:article;value:489604]

​V nedaleké Chřibské je v nabídce od České pošty celý činžák ve velmi dobrém stavu za 5,6 milionu korun. Nadále tam sice bude provozována pošta, v budově jsou ale i tři byty. 

Plzeňský kraj

V Běšinách na Klatovsku si můžete koupit pozemek o rozloze téměř 1 700 metrů čtverečních za 30 tisíc korun, tedy minimální cenu, kterou za něj požaduje Správa železnic. Lesy ČR zase u Křížence na Tachovsku prodávají pozemek o velikosti bezmála 700 metrů čtverečních za 60 tisíc. 

Podívejte se v galerii, co dalšího stát prodává:

[chooze:gallery;value:31667]

​Pokud byste raději rodinný dům, ÚZSVM nabízí v Mladém Smolivci na Plzeňsku stavení s dispozicemi 2+1 za necelých 400 tisíc korun. Nemovitosti za zajímavé ceny v Plzeňském kraji prodává také Česká pošta. Například v Nemanicích od ní můžete koupit dům s 299 metry čtverečními a pozemkem přes 560 metrů čtverečních za 1,9 milionu. 

Karlovarský kraj

V Mnichově u Mariánských Lázní nabízí Povodí Ohře k prodeji rodinný domek s vyvolávací cenou 2 miliony korun. Má jedno nadzemní podlaží a nad ním podkroví, náleží k němu i kůlna a pozemek o celkové rozloze 1 800 metrů čtverečních. 

Pokud uvažujete spíše o autě, Lesy ČR v Lázních Kynžvart mají v nabídce Toyotu RAV4 z roku 2007 za 146 tisíc. Na tomtéž místě prodávají také traktor za 210 tisíc. 

Ceny nemovitostí v listopadu minulého roku strmě klesaly. Ekonomové radili, kdy koupit byt či dům:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.