Nakupujete v zahraničí? Problémy můžete mít při reklamaci

Sedačka vyjde v nadnárodním řetězci v Polsku asi na 20 200 korun, ta samá v Česku o více než pět tisíc dráž. Radost z ušetřených peněz může ale později zkomplikovat případná reklamace, tu lze často uplatnit jen v zemi nákupu.

"Lidé mnohdy nakupují nábytek v příhraničí, pak mívají problémy, pokud jde o objemný nábytek jako sedací nábytek, kuchyně, sprchové kouty. Nezjistí si dopředu, zda daný prodejce poskytuje záruku na dálku, přijede přímo domů a zajistí svoz," upozornil ředitel Evropského spotřebitelského centra Ondřej Tichota.

Pokud si výrobek sami z prodejny odvezete, nemáte nárok na plnou úhradu cestovních nákladů spojených s reklamací. V Evropské unii nefunguje ani eurozáruka, která by zajišťovala, že reklamaci přijme stejný prodejce i v jiné zemi.

[chooze:article;value:465203]

"Záleží na těch konkrétních podmínkách toho obchodu v zahraničí, protože ta servisní síť nemusí být určená pro opravy toho zboží ze zahraničí," vysvětlil vedoucí právního oddělení dTestu Petr Šmelhaus.

"Výrobky ikea zakoupené v zahraničí není možné reklamovat u nás v Česku, ale v zemi, kde daný zákazník výrobky zakoupil," varoval mluvčí společnosti Petr Šašek.

"Reklamace je možná pouze v rámci země, ve které byl daný produkt zakoupen. Společnost Lidl totiž funguje v jednotlivých zemích samostatně," poznamenal mluvčí obchodního řetězce Tomáš Myler.

[chooze:article;value:517725]

Vstřícnější bývají prodejci třeba počítačů nebo mobilních telefonů. Ti někdy nabízí celosvětovou záruku. "Většinou se to dozvíme tak, že dostaneme k tomu výrobku i informace o servisu. Pokud vidíme, že tam jsou i zahraniční servisy, tak můžeme takový servis kontaktovat," sdělil Šmelhaus.

Na zboží zakoupené v Evropské unii se vztahuje dvouletá záruční lhůta. Na vyřízení reklamace má pak prodejce čtyři až šest týdnů. S případnými problémy při reklamaci se pak zákazníci mohou zdarma obrátit na Evropské spotřebitelské centrum.

"My případ posoudíme, předáme případ kolegům v domovské zemi, ti se obrátí na podnikatele a v jeho mateřštině vyjednávají smírné řešení," uvedl Tichota.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.