Náledí a nehody komplikovaly dopravu. Řidičku v reflexní vestě srazilo na D10 auto, zemřela

Ve čtvrtek před sedmou hodinou ráno havarovalo mezi 48. a 50. kilometrem na dálnici D10 v obou směrech několik aut. "Dálnice je uzavřena," informovali na twitteru před sedmou hodinou policisté s tím, že vozovka je zledovatělá.

Při nehodě zemřel člověk, další se zranil. "Na místě jsme našli jednoho mrtvého. Druhého člověka se středně těžkým zraněním jsme transportovali letecky do liberecké nemocnice," řekla TN.cz mluvčí záchranářů Monika Nováková.

"Řidičku v reflexní vestě srazil jiný řidič ve chvíli, kdy zastavila před nehodou a šla zjistit, co se stalo. Zřejmě chtěla pomoci. Řidič je vážně zraněný," doplnili policisté.

https://twitter.com/PIDoficialni/status/1613421886955823105

Provoz se policistům po osmé hodině podařilo obnovit ve směru na Prahu. Ve směru na Trutnov dálnici zprůjezdnili asi půl hodiny před polednem. Policisté řeší ve směru na Prahu dvě nehody a ve směru na Liberec čtyři.

Uzavřená D3

Policisté ve čtvrtek kolem sedmé hodiny ráno uzavřeli kvůli náledí také dálnici D3 u Tábora ve směru na Prahu. Zledovatělé vozovky komplikují dopravu i na Milecku a Písecku. "Od 6:00 řešíme již 20 dopravních nehod. Jeďte opatrně," vyzvali na twitteru jihočeští policisté.

Napilno tak mají všechny záchranářské složky. "Aktuálně zasahují tři pozemní posádky u hromadné nehody na D3, na místo letí také vrtulník. U hromadné nehody pěti vozů u Slap zasahuje další posádka záchranářů. Pátá posádka táborského okresu zasahuje u nehody u Zhoře u Tábora," přiblížili na sociálních sítích jihočeští záchranáři před půl osmou ráno.

[chooze:article;value:483783]

Problémy na D1

Komplikace jsou hlášeny také na dálnici D1. Na 195. kilometru ve směru na Vyškov se srazilo několik nákladních aut. "Jednoho řidiče jsme vyprostili," uvedli jihomoravští hasiči. Po 10. hodině se policistům podařilo dálnici plně zprůjezdnit. V místě se tvořily kilometrové kolony.

"V péči jsme měli jednoho muže. Toho jsme po ošetření se středně těžkým zraněním převezli do brněnské nemocnice," sdělila TN.cz mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Také na Vysočině hlásí řidiči problémy. Policisté od rána řešili kvůli namrzlým silnicím už 13 nehod.

[chooze:gallery;value:29878]

Nehoda dvou kamionů zablokovala dálnici D1. Kvůli ní se tvořily dlouhé kolony:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.