Nález letecké pumy v Brně: Policie musela evakuovat asi 250 lidí

[chooze:gallery;value:31496]

"Desítky policistů směřují do Juliánova. Bagrista tam při výkopových pracích v Došlíkově ulici narazil pravděpodobně na leteckou pumu. Provádíme evakuaci," oznámila policie na sociálních sítích.

Puma byla nalezena kolem druhé hodiny odpoledne v Došlíkově ulici v Juliánově v oblasti, kde leží sídliště s více než deseti bytovými domy.

Došlíkova ulice v Brně:

"Republiková policie nás požádala o asistenci u údajného nálezu letecké pumy v Židenicích. Na místě jsou tři hlídky městské policie, které uzavřely Došlíkovu ulici a z jejího okolí odklánějí dopravu. Na zákroku se podílí jednotka psovodů městské policie, kolegové z dopravní jednotky i strážníci z místní služebny," sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

[chooze:article;value:448798]

Krátce po 16:00 informoval starosta městské části Petr Kunc (nez.), že evakuace byla dokončena, a mohla tak začít práce přivolaného pyrotechnika.

Asi deset minut před pátou hodinou odpoledne policie uvedla, že je puma vyzvednutá a pyrotechnici ji odvezli k likvidaci na nejbližší vhodné místo. "Evakuace byla ukončena, zhruba 250 lidí se může vrátit domů," dodala policie v 17:05.

​https://twitter.com/kunc_zidenice/status/1653758040762458119

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.