Napadení na chorvatských hranicích. Tři cizinci skončili ve vazbě

Tři lidé vazbě a další dva zranění. Tak dopadl konflikt na hraničních přechodu v Krasoviči mezi Chorvatskem a Černou Horou. Dva muže, otce a syna, z chorvatského města Konavle tam napadli netrpěliví lidé, kteří čekali na hraniční kontrolu, napsal portál dnevnik.hr.

Muži se snažili svým vozem objet několikakilometrovou kolonu aut, aby se dostali ke svému domu, který je poblíž hranic. Čekajícím se to ale nelíbilo.

"Když je viděli jet ve druhém pruhu, zastavili je ti, kteří čekali na výjezd z Chorvatska. Zřejmě si mysleli, že chtějí všechny předjet a dostat se rychle na druhou stranu hranic. Dvojice se jim ovšem všemožně snažila vysvětlit, že nejedou na hranice, ale domů," popsal listu Dubrovnik Herald incident svědci.

[chooze:article;value:566633]

Některým turistům čekajícím v autech před mýtnou bránou ale došla trpělivost a na jejich argumenty vůbec nedbali. Podle svědků se na otce a syna najednou vrhla skupinka asi deseti cizinců a fyzicky na ně zaútočili. Policie pak tři z nich vzala do vazby. "Napadenou dvojici sanitka odvezla do nemocnice," popsali dále svědci.

Starosta města Konavle Božo Lasić potvrdil, že se událost skutečně stala a chování útočníků zkritizoval na sociální síti. "Nemám slov, abych dostatečně odsoudil tento útok na naše sousedy! Úřady mě ujistily, že vše důkladně prošetří, aby se podobný případ na našich silnicích, které jsou tranzitní komunikací při cestě do Albánie, nestával. Je to celostátní problém. Kompetentní instituce by měly co nejdříve zavést opatření, aby se naši lidé dostali bezpečně domů," napsal na facebooku.

"Zaslal jsem kompetentním orgánům požadavek na otevření dalších přechodů směrem na Černou Horu a posílení systémového softwaru tak, aby proces skenování dokumentů probíhal mnohem rychleji," řekl Lasić.

Jiná země, jiná pravidla. Silniční kontrola v zahraničí vás může přijít draho (6/2024): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.