Napadený muž musel s pořezaným okem na operaci. Policie hledá dvojici z videa

[chooze:gallery;value:31196]

​Pražští kriminalisté se od soboty zabývají případem těžkého ublížení na zdraví, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel před vchodem do stanice metra Florenc.

"Při vzájemné potyčce mezi třemi muži udeřil jeden z útočníků poškozeného dosud nezjištěným předmětem do oka a způsobil mu tím řezná zranění, která si vyžádala operaci," uvedla ve čtvrtek k případu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Strážci zákona současně zveřejnili záběry z bezpečnostních kamer. Doufají, že jim pomohou dopadnout pachatele.

[chooze:article;value:499255]

​​"Kriminalisté prosí o pomoc při ztotožnění neznámého muže, který je ve věku kolem 20-25 let, vyšší hubené postavy. Na sobě měl v době útoku šedé kalhoty zahnuté nad kotníky, černou zimní bundu, károvanou červenou košili a v uších měl bluetooth sluchátka černé barvy. Zároveň pátráme i po jeho doprovodu," uvedla policie.

Případní svědci se mají ozvat na linku 158. Policisté případ začali řešit jako těžké ublížení na zdraví, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Další krvavý incident v blízkosti metra, který pražští kriminalisté v současné době prošetřují, se odehrál ve středu dopoledne v oblasti Anděla. Ve vážném stavu skončil v nemocnici pobodaný 44letý muž. V tomto případě už ale policisté hlavního podezřelého dopadli. Ve čtvrtek 35letého muže obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a zároveň podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.