Moderní bydlení

Napětí mezi Korejemi roste. Čeká vás strašlivá situace, vyhrožuje KLDR

Podle severokorejského ministerstva zahraničí od minulého týdne poslali Jihokorejci drony s propagandistickými letáky třikrát, informovala agentura Yonhap.

"Je to hrubým porušením posvátné národní suverenity a bezpečnosti a násilným porušením mezinárodního práva," vzkázala Korejská lidově demokratická republika (KLDR). V případě, že nad svým územím znovu bezpilotní letouny zaznamená, vyhrožuje reakcí, která má přijít bez varování.

"Pojistka na spoušti je uvolněna," vzkázalo ministerstvo. "Pokud budou provokace pokračovat, čelíte strašlivé situaci," dodalo.

Jihokorejský ministr obrany Kim Jong-hjon ale jakékoli posílání dronů odmítá. "To jsme neudělali. Této situace si nejsem vědom," prohlásil v tamním parlamentu.

[chooze:article;value:577772]

Neexistují potvrzené informace o tom, že se drony na území KLDR objevily, může ale jít o aktivisty, kteří už dříve tímto způsobem letáky posílali. Do Severní Korey dříve letěla například i jihokorejská popová muzika.

Soul v roce 2020 posílání propagandistických materiálů aktivistům zakázal, aby zlepšil vztahy s režimem Kim Čong-una. Vloni ale tamní soud zákon zrušil, jelikož podle něj porušuje právo na svobodu vyjádření, připomněla CNN

Jižní Korea zvažuje dodávky zbraní na Ukrajinu. Velmi velká chyba, varuje Putin (04/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.