Napětí v rodině trvá. William nechce Harryho ani vidět, má jiné starosti

Britská královská rodina zažívá těžké časy. Král Karel III. má rakovinu a s vážnými zdravotními problémy se potýká i princezna Kate. Uprostřed všeho je princ William, který by měl krále jako následník trůnu zastupovat. 

William přitom nedávno přerušil své královské povinnosti, aby se postaral o Kate a jejich tři děti. Ve středu ale bude muset krále zastoupit v roli hostitele na zámku Windsor a ještě tentýž večer se zúčastní fundraisingového galavečera London Air Ambulance v londýnském hotelu Raffles, uvedl deník The Sun.

[chooze:article;value:540659]

Tím ovšem jeho povinnosti zřejmě končí a prioritou pro něj zůstane rodina. Na další dny totiž nemá naplánovanou žádnou veřejnou akci. "Princ vždy jasně dával najevo, že jeho prioritou je prozatím podporovat svou manželku a rodinu. A neurčil žádný časový plán. Ve středu se sice vrátí ke svým povinnostem, ale neměli byste očekávat, že ho potom budete často vídat," sdělil deníku Daily Mail zdroj blízký rodině. Očekává se proto, že na většině veřejných akcí Karla III. zastoupí jeho žena Camilla.

Harry má smůlu

Do Velké Británie se po zveřejnění královy rakoviny rychle vrátil i princ Harry. Vévoda ze Sussexu do Londýna dorazil v úterý kolem poledne a hned mířil za otcem do Clarence House. William se tam k nim ovšem nepřidal. Podle britských médií totiž vůbec "nemá v plánu" se s Harrym sejít. Usmíření mezi bratry se tak neočekává. Zdroje blízké Harrymu přitom uvádějí, že by se Harry s Williamem setkal, "pokud by se naskytla příležitost".

[chooze:article;value:540565]

​William je v současné době se svou rodinou v Adelaide Cottage ve Windsoru. Kate se tam zotavuje po plánované operaci břicha, která proběhla 16. ledna.

Karel III. se v úterý poprvé od zveřejnění diagnózy ukázal na veřejnosti. Lidé ho viděli usmívat se, když odjížděl z Clarence House. Dle zdroje z paláce je král ve své "obvyklé dobré formě". "Je jen trochu frustrovaný, že jeho stav ovlivnil nejen jeho vlastní plány, ale i ostatních," dodal zdroj.

Lidé v Londýně jsou v šoku. Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.