Napuchlému Putinovi došel dech. Pořád se olizoval a usínal před kamerami

Zdraví ruského prezidenta Vladimira Putina je opředeno tajemstvím. Mnozí experti se ale domnívají, že trpí minimálně roztroušenou sklerózou nebo má nádor na mozku. K jejich spekulacím teď přispěl sám Putin.

Ten se totiž objevil na zasedání Rady pro rozvoj tělesné kultury a sportu a jeho podivné chování přitáhlo pozornost mnoha přihlížejících. Pozornějším totiž neuniklo, že se během zasedání očividně necítil ve své kůži.

Několikrát si odkašlal a neubránil se ani neustálému olizování rtů. To podle experta na řeč těla Erica Bucyho může značit dehydrataci či stres. Neklid v Putinově životě se prý projevuje i na jeho zduřelém obličeji.

[chooze:article;value:526355]

Výrazná byla i pusa nakřivo a spadlý koutek, který by mohl značit prodělanou mrtvici. Podle experta na behaviorální psychologii Justina Gasparoviče navíc Putin vykazuje příznaky mrtvice už delší dobu.

Stejně tak se už dlouho mluví o možné Parkinsonově chorobě. Na záběrech z tiskové konference je vidět, jak si Putin promnul ruku, jako by ho trápila její ztuhlost. Ani to se nestalo poprvé.

Zarážející bylo také Putinovo držení těla. Ačkoliv se v minulosti prezentoval jako fyzicky aktivní, na záběrech ze zasedání působí ztrhaně, sedí shrbeně a se svěšenými rameny. Často také hledí dolů či do stran.

[chooze:article;value:526103]

​Nedávno vyšlo najevo i to, že trpí rakovinou štítné žlázy. Dlouhodobé spekulace měly podle opoziční televize Nastojaščeje Vremja potvrdit smlouvy mezi moskevskou Ústřední klinickou nemocnicí a Kremlem.

Podle informací ukrajinské rozvědky je ale Putin nemocný už delší dobu. Někteří odborníci se dokonce domnívali, že se nedožije ani podzimu. Rusko všechna tvrzení o zdraví jednasedmdesátiletého diktátora dlouhodobě odmítá.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.