Náročná léčba pokračuje. Herečku z Ulice trápí záchvaty a prospí celé dny

[chooze:gallery;value:31751]

Jednadvacetiletá herečka Nela Kailová se potýká s vážným onemocněním. Trápily ji silné bolesti břicha a lékaři později zjistili, že trpí Crohnovou chorobou, která způsobuje záněty v trávicím traktu. Herečka aktuálně čeká na výsledky několika vyšetření. Podle nich se rozhodne o další léčbě. 

"Čekáme ještě na další vyšetření a na výsledky biopsie, ty budou až 16. června. Snažíme se Nelu předat do péče nějakých pražských odborníků, protože pořád hubne a opakují se u ní záchvaty. Ale vůbec nevíme, jak to bude pokračovat," sdělila redakci TN.cz Nelina maminka.

[chooze:article;value:505104]

Herečku prý léčba velmi vysiluje. "Snaží se, ale jsou chvíle, kdy tři dny prospí a potom je jí zase den dobře. Zatím má kortikoidy a nějaké protizánětlivé léky, ale čeká se na vyšetření," dodala matka herečky. "Nějak to jde, akorát jsem pořád unavená, takže je to dost těžké. Bolesti jsou ale menší, tak jsem ráda," popsala představitelka Petry Nové ze seriálu Ulice.

"Odebírali mi vzorky ze střev na biopsii, aby zjistili, jestli tam nemám něco dalšího. Stále čekám na výsledky a čeká mě ještě magnetická rezonance. Prozatím mám naordinovanou léčbu, ale nejsem ještě připravená na bioléčbu, takže beru hrozně silné kortikoidy a antibiotika," vysvětlila mladá herečka.

[chooze:article;value:501431]

"Včera jsem byla venku, protože mi lékaři řekli, že musím alespoň nějakým způsobem jít ven, ale nevydržím tam déle než hodinu. Jsem dost unavená, takže mě sestra vzala jen do přírody ke koním, což mi dost pomohlo. Ale zase jsem pak celý den prospala," svěřila se Kailová s problémy.

Ty snad brzy odezní, mladá umělkyně se totiž chce brzy vrátit na pódium. "Nela doufá, že bude zase brzy pracovat. V červenci má v plánu koncerty, jezdí totiž s recitálem Ivety Bartošové. Doufáme, že to bude lepší, protože Nela by chtěla zpět před kameru," prozradila její maminka. "Já doufám, že v červenci už budu v pořádku, chtěla bych začít i točit," uzavřela.

[chooze:article;value:495803]

O nepříjemné nemoci jí nedělá problém veřejně mluvit. "Přijde mi, že o Crohnově chorobě lidé zatím moc netuší, je například dost těžké si o ní i vyhledat něco na internetu," vysvětlila herečka. Podle ní by se tak mohlo vážné onemocnění dostat více do povědomí lidí.

Leona Skleničková a Sára Korbelová o seriálu Sex O'Clock. Podívejte se na video (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.