Náš vztah je na bodu mrazu, hřmí Putin. Opřel se do další evropské země

Pozornost Ruska se tentokrát obrátila na Německo. Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí podle agentury Reuters zkritizoval vztahy, které Moskva s Berlínem v poslední době má. 

Za zhoršení vztahů prý může právě Německo. "Současný vztah Německa s Ruskem, který je na bodu mrazu – což není iniciováno námi, zdůrazňuji – není užitečný," prohlásil Putin. Spolupráci podle něj "doslova vyhodila do vzduchu" exploze na plynovodu Nord Stream, který do Německa dopravoval ruský plyn. 

[chooze:article;value:530929]

Současná situace neprospívá jak Rusku, tak zejména Německu, tvrdí šéf Kremlu. Nad zhoršením vztahů si Putin posteskl při inauguraci nových velvyslanců. Podle německého deníku BaZ jich do funkce jmenoval zhruba 20. Německo přitom nebylo jediné, které se dočkalo kritiky. 

Novému švédskému velvyslanci si měl postěžovat na "naprostý nedostatek komunikace" mezi zeměmi. Vyjádřil také znepokojení nad tím, že země opouští svou "politiku neúčasti ve vojenských aliancích". Ruský prezident se rovněž nechal slyšet, že doufá ve zlepšení vztahů Moskvy s Londýnem. 

Vládce Ruské federace stál na ceremonii ve velké vzdálenosti od nově jmenovaných velvyslanců. Pole deníku Zevener Zeitung to odůvodnil stále trvajícími hygienickými předpisy souvisejícími s pandemií koronaviru.

Putin jmenoval v Moskvě nové velvyslance. Při jejich jmenování stál desítky metrů daleko:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.