NASA promluvila o UFO. Chce se více zaměřit na tipy od veřejnosti

Jsou mezi námi? Nad touhle otázkou si láme hlavu nejeden ufolog a také expertní tým americké NASA. Záhada UAP, v překladu neidentifikovaných anomálních jevů, stále není objasněna. "Nezávislý tým NASA nezjistil, že by UAP měly původ mimo zemi. Ale stále nevíme, co jsou tyhle UAP zač. Proto oznamuji, že se NASA rozhodla vytvořit post ředitele pro výzkum UAP," uvedl šéf NASA Bill Nelson.

Experti ve čtvrtek zveřejněné studii uvádějí mimo jiné to, že UAP představují riziko pro bezpečnost leteckého provozu. I proto je důležité k jejich zkoumání přistupovat vážně. Podle NASA nebyly dosavadní informace dostatečně konkrétní a systematicky zaznamenávané. To by se ale teď mělo změnit. Agentura chce využít například satelity Elona Muska nebo postřehy veřejnosti.

"NASA chce vylepšit i evidenci hlášení od obyvatel. Budeme pracovat jak s veřejností, tak s piloty komerčních letů, abychom zajistili více dat," uvedla ředitelka vědeckých programů NASA Nicola Foxová.

[chooze:article;value:515270]

​Hlášení jsou každý rok tisíce. Nejčastěji se o neidentifikovaných anomálních jevech mluví ve Spojených státech nebo ve Velké Británii. Jedním z nejdiskutovanějších případů poslední doby je objev z Mexika.

"Pokud nám DNA ukazuje, že se nejedná o lidské bytosti a že nic na světě tomu není podobné, měli bychom k tomu tak přistupovat. Nejsou to lidé. Ale nechceme je nazývat mimozemšťany, protože tím si jistí nejsme," konstatoval novinář a ufolog José Jaime Maussan.

Zkamenělé bytosti měli najít v dole v Peru. Zahraniční experti jsou ale skeptičtí. Tvrzení, že DNA údajných tvorů není stejná jako lidská, není podložené žádnou konkrétní analýzou. A navíc, mexický novinář, který nález představil, už v minulosti jeden falešný exemplář propagoval. Jeho údajný objev ve čtvrtek zpochybnila během konference i NASA a prosí nálezce, aby vzorky poskytl dalšímu zkoumání. A to z jediného důvodu – aby zvítězila věda nad konspiračními teoriemi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.