NASA zná přesné datum, kdy Zemi může zasáhnout asteroid. Ztratila ho z dohledu

Asteroid s názvem 2007 FT3 by letos mohl zasáhnout planetu Zemi. Podle amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) má asteroid šanci zasáhnout naši planetu konkrétně 5. října letošního roku. 

Naštěstí nejde o tak velké těleso, aby způsobilo vymření celé planety. Rozhodně by ale srážka mohla napáchat výrazné škody. Pokud by do Země asteroid skutečně narazil, tak by mohl uvolnit energii přibližně na úrovni 2,6 miliardy tun TNT, varuje web IFL Science

NASA asteroid zpozorovala v roce 2007, ale sledovala ho jen necelé dva dny a pak ho bohužel "ztratila". Asteroid o délce 314 metrů od té doby nebyl spatřen, ale během zmíněných dvou dnů byl pozorován v celkem 14 bodech svého oblouku, což astronomům umožnilo vypočítat jeho dráhu.

[chooze:article;value:525619]

​Středisko NASA pro studium objektů v blízkosti Země identifikovalo celkem 89 potenciálních dopadů, včetně jednoho, který připadá právě na 5. října 2024. Vědci ovšem uklidňují, že není čeho se obávat. Jeden potenciální bod dopadu už totiž proběhl v roce 2019 a nic se nestalo. 

Šance na to, že tento asteroid v říjnu zasáhne naši planetu je 1 ku 11,5 milionu, uvedl deník The Mirror. Dobrou zprávou také je, že "žádný známý asteroid větší než 140 metrů nemá výraznou šanci zasáhnout Zemi v příštích 100 letech," uvedla NASA.

Agentura NASA v září zveřejnila nové informace o UFO. Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.