Naše vztahy budou silné i přes brexit, řekl Karel III. Němcům. Přišla i Merkelová

Třpytivé róby, úsměvy na všechny strany, velkolepá slavnostní večeře a také ujištění, že Německo a Velká Británie jsou a budou si blízko bez ohledu na brexit. Karel III. mluví plynně čtyřmi jazyky a perfektně ovládá i němčinu. 

"Moje žena i já jsme velmi dojatí z toho, jak vřelého přijetí se nám v Německu dostalo. Mohu všechny ujistit, že dokud budu král, udělám vše, co bude v mých silách, abych posiloval naše vztahy," prohlásil britský král.

V podobném duchu se nesl i projev německého prezidenta. "Děkuji z celého srdce za tuto návštěvu. Je velkým a symbolickým gestem, kterého si velmi vážím," řekl německý prezident.

[chooze:article;value:497281]

Slavnostní velkolepé večeře se na zámku Bellevue zúčastnila i bývalá německá kancléřka Angela Merkelová, která se na veřejnosti objevila po delší době. Její nástupce Olaf Scholz ale na banketu chyběl. Schůzku s ním má král Karel III. na programu ve čtvrtek. Britský panovník také přednesl projev před poslanci Spolkového sněmu.

V pátek se Karel III. i s manželkou Camillou, která ho na cestě doprovází, vydá vlakem do Hamburku. Tam má v plánu mimo jiné návštěvu památníku věnovaného odjezdu židovských dětí z nacistického Německa do Velké Británie.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.