Nastoupená posádka a zapnutá světla. Hasiči uctí památku zesnulého kolegy

Rodina zveřejnila parte dobrovolného hasiče, který zahynul při požáru budovy v Novém Boru. Blízcí se s ním naposledy rozloučí ve středu. "S bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným a známým, že nás navždy opustil náš milovaný manžel, tatínek, syn, bratr, strýc, švagr, přítel a kamarád, pan Ing. Jan Dvořák. Zemřel tragicky dne 30. listopadu ve věku 39 let," stojí na parte.

Statečného Jana Dvořáka uctí i jeho hasičští kolegové. "Hasičský záchranný sbor ČR ve středu od tří hodin odpoledne uctí minutou ticha památku zesnulého kolegy, dobrovolného hasiče Ing. Jana Dvořáka," informovali hasiči na sociálních sítích.

[chooze:article;value:477340]
"Pieta proběhne vyjetím techniky Hasičského záchranného sboru ČR před stanice se zapnutým výstražným světelným zařízením a nastoupením posádky v zásahovém stejnokroji k uctění památky zesnulého hasiče minutou ticha od 15:00 do 15:01," popsal Hasičský záchranný sbor ČR (HZS ČR) smuteční chvíli.

"Na všech budovách HZS ČR budou vyvěšeny černé vlajky. Obdobným způsobem doporučujeme uctění památky také dalším jednotkám sboru dobrovolných hasičů," vyzvali hasiči i další jednotky hasičů k podobnému projevu úcty.

Podívejte se na reportáž z tragického požáru (12/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.