Navalného manželka promluvila: Putin neunikne trestu, jeho režimu nevěřím

Ještě ve středu stihl Alexej Navalnyj popřát své manželce ke svatému Valentýnu. "Miluji tě čím dál víc," měl uvést v láskyplném dopise, z něhož citují některá zahraniční média včetně webu WION.

V pátek ale přišla smutná správa, že je ruský opoziční předák po smrti. Jeho žena Julija se účastní mnichovské bezpečnostní konference, kde v pátek také vystoupila jen několik hodin poté, co se dozvěděla, že je Alexej po smrti.

[chooze:article;value:542165]

​Uvedla, že režim Vladimira Putina je naprosto nedůvěryhodný, a tak dokonce není ani jisté, jestli je její manžel opravdu po smrti.

"Neustále lžou. Ale pokud je to pravda, přála bych si, aby Putin, všichni kolem něj, včetně vlády a jeho přátel, neunikli trestu. Trestu za to, co udělali s naší zemí, s mou rodinou a s mým manželem. Budou postaveni před soud a tento den už brzy přijde," uvedla Julija Navalná podle NY Times v srdceryvném projevu.

Prý s veřejným vystoupením váhala a rozhodovala se, jestli v těchto těžkých hodinách nebude raději s dětmi. "Za řečnický pultík jsem se ale postavila, protože by si to přál můj manžel," uvedla vdova. 

Ve vězení zemřel odpůrce ruského režimu Alexej Navalnyj (16/2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.