Navržený ústavní soudce učí lidi ejakulovat. Jsem pedagog, vysvětluje

Předseda senátu Nejvyššího soudu Pavel Simon by se mohl stát ústavním soudcem. Prezident Petr Pavel jeho jméno navrhl Senátu, který má na posouzení dva měsíce.

Bude přihlížet k minulosti i dalším aktivitám Simona. Jak upozornil historik Petr Blažek, soudce už v roce 1997 založil skupinu Orel v hnízdě. Působí v patnácti českých městech a zájemce učí "pracovat s energií" nebo "pěstovat vnitřní sílu".

"(Simon) klientům například radí, aby po čtyřicítce méně ejakuovali, neboť tím ztrácí zbytečné množství energie. Jen doufám, že mezi metodami guru Pavla není také odháčkování," napsal Blažek.

[chooze:article;value:522422]

Orel v hnízdě podle oficiálních materiálů lidem nabízí tréninky čínského cvičení čchi-kung. To vzniklo v 60. letech, kdy totalitní režim v Číně pronásledoval stoupence buddhismu a taoismu. Čchi-kung tak v sobě zahrnuje všemožná duchovní učení náboženství.

Simon podle svých slov podnikáním nic neporušuje. "Výuku čchi-kung chápu jako pedagogickou činnost, která je pro soudce povolená. Nadto jsem vždy dělal vše pro to, abych udržel světy justice a čchi-kungu od sebe oddělené pro případ, že by v tom někdo viděl problém, zpravidla z důvodu nedostatku informací, o čem to vlastně je. Nikdy jsem ve světě čchi-kungu neuváděl, že pracuji jako soudce a většina z mých studentů o mé profesi nemá tušení," řekl webu Česká justice.

[chooze:article;value:517872]

Někteří senátoři už se nechali slyšet, že mají problém se Simonovými kontroverzními rozsudky z minulosti. Zrušil třeba verdikty v kauze H-System, kdy se lidé podle řady názorů nedočkali dostatečné kompenzace za své rozestavěné domy. Zamítl také odškodnění pro chartistu Petra Hanzlíka, který byl za minulého režimu nucen emigrovat.

"Mám podezření, že v minulosti příliš šel na ruku státu v otázkách odškodňování a nestavěl se na stranu občanů. Myslím si, že by na Ústavním soudu měl být někdo, kdo se dokáže postavit vlivu státu a vlivu ministerstva. Já ho nemůžu podpořit," řekl senátor Marek Hilšer (MHS). 

"Když jsem kritizoval Petra Pavla za jeho komunistickou minulost, nenapadlo mne, že nebude schopen ani vybrat vhodného kandidáta na ústavního soudce. Tohle je snad ještě větší úlet než navržení Roberta Fremra," uzavřel Blažek.

V červnu se ústavními soudci stali Baxa, Wintr a Zemanová. Jmenoval je Petr Pavel:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.