Moderní bydlení

Návštěva člena britské královské rodiny! Do Prahy přijede bratr Karla III.

Program prince Edwarda bude věnovaný především podpoře mladých lidí a škol, které jsou zapojeny do aktivit DofE. Do Prahy vévoda přicestuje v úterý odpoledne vlakem z Německa a to kvůli podpoře ekologie. Následně jej čeká setkání s účastníky programu na britském velvyslanectví, kde nebude chybět výkonný ředitel českého DoeE Tomáš Vokáč a britský velvyslanec Matthew Field.

Ve středu dopoledne zasadí Edward strom ve Vestci v Aleji prince Philipa, kterou založili vloni u příležitosti Philipových nedožitých stých narozenin. Edwarda čeká setkání s účastníky programu a s regionálními politiky.

Ve středu odpoledne se zúčastní v Senátu Zlaté ceremonie, kde ocení 42 účastníků programu, kteří úspěšně absolvovali jeho zlatou úroveň. Program je určený pro mladé lidi od 14 do 24 let. Spočívá v tom, že se pravidelně věnují aktivitám z oblastí pohyb, dovednost a dobrovolnictví, a to každé z nich po nejméně jednu hodinu týdně.

"Programu DofE se daří nejen v České republice, ale také po celém světě. Program umožňuje osobnostní rozvoj všem mladým lidem. Posiluje jejich odhodlání, vytrvalost, odpovědnost i wellbeing. Návštěvu vnímáme jako odměnu nejen pro účastníky programu, ale i pro učitele, kteří se DofE věnují ve svém volném čase. Je to také ocenění odhodlání ředitelů, podporovatelů i partnerů, jež společně s námi věří v sílu neformálního vzdělávání a učení," řekl výkonný ředitel českého DofE Tomáš Vokáč k plánované návštěvě.

[chooze:article;value:505298]

​Ve čtvrtek navštíví Edward jedno z pražských center DofE a pak položí věnce u Národního památníku hrdinů heydrichiády při chrámu všech svatých Cyrila a Metoděje v Resslově ulici.

Edward měl původně do Česka přicestovat už vloni na podzim, musel to ale zrušit kvůli úmrtí královny Alžběty II., jejíž byl čtvrtým a nejmladším dítětem.

Karel III. se hodlá obklopovat lidmi, kterým důvěřuje. Dokazují to nové fotografie (05/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.