Návštěva zoo se změnila v horor. Školák uškrtil několik zvířat

Otřesný incident se měl odehrát minulé pondělí odpoledne v dětské zoo s domácími zvířaty Rekerhout v holandském městě Alkmaar, které leží asi 30 minut severně od Amsterdamu. Média o případu ale informovala až nyní.  

Podle tamních médií tam měl devítiletý žák základní školy údajně uškrtit celkem 11 zvířat – devět králíků a dvě morčata, píše deník Daily Mail. Dětskou zoo, ve které přicházejí návštěvníci s domácími zvířaty do přímého kontaktu, už prý předtím několikrát navštívil se školou.

Šokovaní zaměstnanci zoo zavolali policii, která chlapce rychle zadržela, a na místo dorazili také jeho rodiče. Otřesené zaměstnance udivilo prý také to, že chlapec po masakru údajně neprojevoval vůbec žádné emoce, píše web Mirror. "Je to něco, z čeho se vám udělá úplně špatně," řekl po incidentu tamním médiím otřesený manažer zahrady Ali Dorenbos.

[chooze:article;value:547299]

Podle policistů zatím není jasné, co školáka k činu vedlo. Jelikož mu ale ještě nebylo 12 let, vyhne se prý trestnímu stíhání. Údajně by však měl být zařazen do programu péče. "Je mi líto zvířat i chlapce, který se zřejmě cítil tak špatně, že měl pocit, že tohle musí udělat," řekla psychiatrička Esther van Fenemaová. Týrání zvířat je podle ní znepokojivým příznakem poruchy chování u dětí.

Apeluje proto na rodiče, aby dětem vysvětlovali i to, když doma zabijí například mouchu. "Pokud doma zabijete zvíře, tak vysvětlete dětem, proč jste to udělali. Aby se naučili, že například morčeti nemůžou zakroutit krkem, protože mu to ublíží," uzavřela.

Podle portálu Metro se momentálně týráním zvířat zabývají i ve Spojeném království. Na whatsappu prý existuje 11 skupinových konverzací, ve kterých má být přibližně 500 členů včetně dětí ze základních škol. Ve skupinách si uživatelé údajně sdílí záběry, na kterých týrají a vraždí zvířata.  

Řím má nově úředníka pro práva zvířat. Dohlížet má na toulavé kočky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.