Návštěvníci Oktoberfestu lidem močí na domy. Mnichov chystá pokuty

Miliony lidí a miliony litrů piva. Není tak divu, že někteří návštěvníci světoznámého Oktoberfestu nevydrží vystát frontu na toaletu a musí si ulevit někam do trávy. "Neměl jsem to dělat, ale hrozně jsem potřeboval," omlouvají se pak.

Někteří si ale pro vykonání své potřeby vybírají předzahrádky u domů místních obyvatel poblíž festivalového areálu. A ti si začali hromadně stěžovat. Město hrozí hříšníkům pokutami ve výši až 3 000 korun.

Podle některých návštěvníků festivalu jde spíše jen o lenost než o nedostatek toalet. "Nepočítal jsem, kolik je tu toalet, ale myslím, že je to tu velmi dobře vybavené," poznamenal jeden z nich.

[chooze:article;value:522765]

Nejde ale o jedinou nepříjemnost, kterou letošní Oktoberfest řeší. Například bavorský princ se rozohnil nad levnými napodobeninami tradičních bavorských krojů vyrobenými v Číně, které si na sebe někteří návštěvníci festivalu oblékají. "Musím říct, že z celé tradiční akce je kvůli tomu rázem laciný karneval. Je to urážka naší kultury a tradic," rozzlobil se.

Letošní Oktoberfest odstartoval v sobotu a trvat bude až do 3. října. Stejně jako každý rok se i letos předpokládá, že ho navštíví okolo šesti milionů lidí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.