Návštěvníci zoo v Hluboké dali losici sušenky. Březí samice uhynula

Březí losice uhynula v pondělí v zoologické zahradě v Hluboké nad Vltavou. Umírajícímu zvířeti, které ošetřovatelé našli ležet na boku ve výběhu, už nedokázal pomoci ani přivolaný veterinář. "Zvíře trpělo velkými bolestmi a nereagovalo ani na ošetřovatele, losice pouze ležela a kopala kolem sebe. Z nozder a z tlamy jí vytékaly bachorové tekutiny," popsala stav zvířete při nálezu na svém instagramu zahrada. 

Zvíře utrpělo těžkou koliku doprovázenou naprostou zástavou činnosti zažívacího traktu spojenou s oběhovým selháním. Následná pitva odhalila těžký zánět tenkých střev a předního úseku tlustého střeva toxického původu. Spolu se samicí uhynula také její dvě nenarozená mláďátka.

[chooze:article;value:482928]

"Zánět byl vyvolán působením nevhodné potravy, neodpovídající vybalancované krmné dávce běžně podávané chovateli. To znamená, že zvíře bylo nakrmeno zcela nevhodným krmivem, pravděpodobně pečivem či sušenkami," uvedla zoologická zahrada. 

"Bohužel, chvilková potěcha neukázněného návštěvníka způsobila zásah do života nejen samotného zvířete, ale i zaměstnanců zoologické zahrady. I přes opakované informování veřejnosti a neustálou osvětu o nekrmení zvířat v zoologických zahradách k těmto incidentům dochází opakovaně," posteskli si ošetřovatelé. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Zoo Hluboká (@zoohluboka)

Jeleni se při souboji zapletli parohy a společně přišli do vesnice. Zachránili je myslivci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.