NCOZ vyšetřuje zakázky na pražské mosty. V hledáčku má mít 16 lidí

Policie si v úterý přišla na pražský magistrát pro dokumenty k některým stavebním zakázkám hlavního města. První se týká rekonstrukce Barrandovského mostu a druhá výstavby Dvoreckého mostu na Smíchově. Hodnota obou zakázek dosáhla dohromady jedné a půl miliardy korun.

"Náš útvar včerejšího dne prováděl úkony trestního řízení, v rámci kterých nebyla zadržena ani obviněna žádná osoba. Více informací v tuto chvíli nemohu poskytnout," uvedl ve středu mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Šestnáct lidí je podle informací médií podezřelých ze zajištění výhody při veřejných zakázkách, přijetí úplatku, podplácení nebo daňových úniků.

[chooze:article;value:574304]

​"Abychom se vyhnuli hybridním spekulacím okolo zásahu NCOZ: Z Policie ČR mě osobně nikdo nekontaktoval a u mne v kanceláři žádní policisté nezasahují," prohlásil náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

To, že se o zásah nejednalo, potvrdil i magistrát. "Nejednalo se o zásah, ale pouze o součinnost při vyšetřování, kterou plně poskytujeme. Blíže se ale k celé záležitosti nemohu vyjadřovat," sdělil mluvčí magistrátu Tadeáš Provazník.

Policie se zaměřila i na členy představenstva Technické správy komunikací (TSK). "Policie České republiky převzala úkony ve věci trestního řízení. Nejednalo se o policejní zásah a Technická správa komunikací je tady v roli poškozeného," informovala mluvčí TSK Barbora Lišková. Případem ohledně stavebních zakázek se začalo zabývat i Vrchní státní zastupitelství na Praze 4.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.