Nečekaná smrt Sinéad O’Connor: Světem koluje její dopis z roku 2013

Irská zpěvačka Sinéad O'Connor byla ve středu nalezena ve svém domě v bezvědomí. V době příjezdu záchranných složek už jí nebylo pomoci, a přestože londýnská policie příčinu smrti nepřiblížila, tak už vyloučila cizí zavinění.

Zpěvačka v minulosti otevřeně hovořila o psychických potížích, kterými trpěla. Prozradila například, že jí byla diagnostikována bipolární porucha a bojovala se sebevražednými sklony. Zpěvaččini fanoušci nyní připomínají dopis z roku 2013, který Sinéad napsala své kolegyni z branže, zpěvačce Miley Cyrus. 

Tehdy 20letá Miley totiž v roce 2013 vydala klip k písničce Wrecking Ball, ve kterém se nahá houpe na demoliční kouli. Cyrus řekla, že k natočení klipu ji inspirovala právě O'Connor a její skladba Nothing Compares 2 U. Samotná Sinéad ale z videa své mladší kolegyně neměla vůbec radost a rozhodla se Miley napsat otevřený dopis, připomíná britský deník DailyMail.

V textu ji varovala před nástrahami slávy a vykořisťováním. "Z dlouhodobého hlediska si jen ublížíš, když se necháš vykořisťovat," napsala O'Connor v dopise, který byl podle ní psán v "duchu mateřství a lásky".

[chooze:article;value:515187]

​"Velmi se o tebe bojím a bojím se, že tě lidé kolem tebe vedli k víře nebo tě povzbudili ve tvé vlastní víře, že je jakýmkoli způsobem 'cool' být nahý a olizovat ve svých videích nářadí," tvrdě se do Miley pustila irská zpěvačka. Kritizovala ji, že svůj talent zakrývá sexualitou ve videích a dělá to pod tlakem hudebního byznysu. Navíc tím prý vysílá špatnou zprávu dalším mladým ženám.

"Hudebnímu byznysu na tobě ani na nikom z nás nezáleží. Budou tě prostituovat a chytře tě donutí si myslet, že je to to, co jsi sama chtěla… a až skončíš na odvykací kúře, tak 'oni' se budou slunit na svých jachtách v Karibiku, které si koupili," varovala Sinéad, která podle mnohých mluvila z vlastní zkušenosti.

Irská zpěvačka proti hudebnímu byznysu vystupovala dlouhodobě. Například v roce 1991 při předávání cen Grammy odmítla jednu z cen převzít. Upozorňovala tím na to, že ceny jsou spíš o komerci než o umění, připomíná web Distractify.

Život Sinéad O'Connor byl pestrý. Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.