Nehoda autobusu v Praze. Srazil se s náklaďákem, 12 lidí je zraněných

[chooze:gallery;value:35964]

"Aktuálně zasahujeme u dopravní nehody na křižovatce ulic Zálesí a Sulická v Praze 4," informoval policejní mluvčí Jan Rybanský. Na silnici se srazil autobus MHD s náklaďákem. "Zjišťujeme okolnosti dopravní nehody," dodal.

"Naše ZOS vyhlásilo Traumaplán 1. stupně, na místě cca 12 zraněných osob, všichni lehce a mimo ohrožení života. Zasahuje 5x RZP a inspektor v roli vedoucího zdravotnické složky," uvedli záchranáři. "Na místě zasahují: 4x RZP, ZZUM, lékař, inspektor. Aktuální počet poraněných je 12, nyní probíhá péče o zraněné i jejich odsun (odsunuto již 5 zraněných). Převážně se jedná o prioritu 3 (zelená) tzn. lehká poranění. Stále platí, že jsou všichni mimo ohrožení života," doplnili později.

Traumaplán ukončili záchranáři po 38 minutách. "Celkový počet pacientů 12 z čehož 11 bylo odvezeno do čtyř pražských nemocnic, 1 ošetřen na místě bez nutnosti transportu. Doba trvání odsunu pouhých 7 minut! Naprosto excelentní spolupráce všech na místě," napsali na sociální síti X.

[chooze:article;value:556778]

U nehody zasahují i hasiči. "Na místě máme jednotky z krčské stanice a kolegy hasiče Dopravního podniku hlavního města Prahy," sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka. "Nákladní vozidlo a autobus budeme od sebe vyprošťovat," dodal. Zatím ale musí čekat na zadokumentování nehody.

Místo nehody:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.