Nehorázné plýtvání jídlem z potravinové banky. Naplnilo celý kontejner

"Máme tady plný kontejner rohlíků, které sem nanosili z potravinové banky. Je to ostuda, jak se zachází s takovými věcmi," upozornil ve čtvrtek divák redakci TN.cz.

"Viděl jsem, jak potraviny vyhazují lidé z domu na adrese U Tiskárny 3, sídlí tam nějaké neziskové organizace," dodal muž. Poté, co jídlo, které nechali zplesnivět, směřovalo do kontejneru, prý už na stejnou adresu zamířila nová dodávka potravin.

[chooze:article;value:483424]

Pečivo bylo určené pro sociálně slabé. Nakonec skončilo v kontejneru. ​Ředitelka Potravinové banky Ostrava Sabina Keprdová redakci TN.cz potvrdila, že na uvedenou adresu její organizace jídlo opravdu zaváží. Že pečivo skončilo v kontejneru, ji však rozhořčilo. "V Ostravě spolupracujeme asi s dvacítkou organizací a jsou mezi nimi i dvě z adresy U Tiskárny 3," potvrdila Keprdová.  

"Celou záležitost budeme vyšetřovat. Naším krédem je naopak bojovat s plýtváním potravin. A není možné, aby skončily v popelnici," dodala.

[chooze:article;value:480828]

​Na ostravské adrese U Tiskárny 3 sídlí neziskové organizace Společně-Jekhetane a Rubikon Centrum z Prahy, které má pobočky na různých místech republiky včetně Ostravy. Ředitelka Dagmar Doubravová se brání, že nemá Rubikon Centrum s vyhozeným jídlem nic společného. "Ověřila jsem si, že žádné jídlo naše pobočka nevyhodila," uvedla.

Pochybení nepotvrdila ani asistentka ředitelky druhé organizace Společně-Jekhetane Taťána Žídková. "S potravinami tady nikdo nepracuje," řekla. 

Ve městech jsou kontejnery plné potravin. Výzkum v Brně odhalil, jak odpad lépe zpracovat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.