Nejdojemnější díl Ztracené rodiny: Režim na Kubě rozdělil otce s roční dcerou

[chooze:gallery;value:33583]

​Učitelka v mateřské školce Denisa (43) viděla svého biologického otce naposledy, když jí bylo rok. "Rozhodla jsem se hledat tatínka, protože mi celý život něco chybělo. A také kvůli mamince. Vždy o něm a o jejich vztahu krásně mluvila. Rozhodla jsem se ho najít, abych našla kus sebe. A mám syna, tak aby poznal i svého dědečka," vysvětlila Denisa.

Maminka Denisy se s Robertem poznala v roce 1987, kdy pracoval v pivovaru na Smíchově. Dva roky nato se vzali a narodila se jim dcera. Jenže když byl Denise rok, vycestovala celá rodina na Kubu. Po třech měsících se chtěli vrátit domů, ale otec Roberto měl smůlu.

[chooze:article;value:522408]

Tehdejší kubánský prezident Fidel Castro vyhlásil ozdravnou pětiletku. Kdyby Roberto odletěl, stal by se z něj emigrant, a to kvůli kubánské rodině nechtěl riskovat. Zpátky do Evropy se tak vrátila pouze Denisa s maminkou. Tím se ukončil kontakt mezi rodiči. Po devíti letech přišel Denise od táty telegram. Písemný kontakt trval asi rok, než se její rodina přestěhovala z Prahy do Sedlčan.  

Ve druhém příběhu pořadu se bude pátrat po sourozencích. Jako půlroční miminko byl Ladislav odebraný ze své rodiny a vyrůstal v dětském domově v Trenčíně. Nyní mu je 53 let a živí se jako producent a DJ. Touží poznat své sourozence, protože se cítí být sám. 

[chooze:article;value:521453]

Laco se nikdy s nikým ze své biologické rodiny nesetkal. Postupem času se smířil se všemi křivdami a rozhodl se někoho ze své rodiny vyhledat. Pátrání po osmi Lacových sourozencích, i když na území Česka a Slovenska, bude pro Mirka a Terezu velmi složité, protože má dvě různá data narození své maminky. 

Dojemná setkání členů rodiny nabídne Ztracená rodina. Sledujte pořad ve čtvrtek ve 21:35 na Nově.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.