Nejdřív chřipka, teď i svrab. Děti základní školy se učí opět doma

Slovenské školy sužuje už od poloviny listopadu chřipka. Minulý týden zavřelo své brány 36 základních škol po celé zemi, řada z nich vyhlásila chřipkové prázdniny. Jenže na jedné z bratislavských základních škol není hlavním problémem chřipka, ale pro změnu svrab. Prvním nakaženým byl zřejmě žák školy. Informoval o tom web Zoznam.sk.

Rodiče nakaženého dítěte kontaktovali ředitelku školy, která ji okamžitě uzavřela na pět dní. Děti se budou učit distančně jako v dobách covidu. "Na základě doporučení Regionálního úřadu veřejného zdravotnictví přerušuji žákům ZŠ SNP Ostredková 14 v Bratislavě prezenční formu výchovně-vzdělávacího procesu na pět dní. Žáci školy přechází na distanční formu výuky od 5. 12. 2022 do 9. 12. 2022," napsala ředitelka Erika Drgoňová rodičům.

[chooze:article;value:476720]

Škole tak svrab zasadil další ránu poté, co musela řada dětí zůstat doma kvůli chřipce. V pátek nepřišlo do školy 42 % z celkového počtu dětí, uvedly tvnoviny.sk.

Svrab je kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová. Ta vytváří pod kůží cestičky, do kterých klade vajíčka. První projevy, které zahrnují především svědění a puchýře, se objeví zhruba 1 až 3 týdny od nákazy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.