Nejhorší jména pro děti? Porodní asistentky sdílely odstrašující příklady

Výběr pravého jména pro dítě je důležitým momentem snad každého rodiče. A není to nic, co by se dalo uspěchat. Ani poctivý výběr ale nezaručí, že vám za to vaše dítě později poděkuje.

Několik takových příkladů se rozhodly sdílet porodní asistentky z Velké Británie a jejich vtipné poznatky sdílel deník Mirror. Na sociální sítí Reddit se podělily o nejhorší jména, se kterými se za svou kariéru setkaly. A nad některými skutečně zůstává rozum stát.

[chooze:article;value:480775]

​"Když jsem studovala, žila jsem se svojí kamarádkou, která byla porodní asistentka. První dvojčata, která porodila, se jmenovala Red a Blue," napsala jedna ze žen. V překladu se tak novopečená maminka rozhodla pojmenovat své děti Červená a Modrá.

Další příklad je také kuriózní. Jedna z matek se rozhodla pojmenovat své dítě Collin, ovšem psáno jako Colon. To ale v doslovném překladu znamená tlusté střevo. Rodiče si ale nechali vše vysvětlit a porodní asistentku požádali, aby jméno napsala správně.

Další sestra zavzpomínala, že jedna maminka chtěla říkat své dceři O-Shan v domnění, že se tak píše Oceán. Za jménem si stála, nakonec se jej ale rozhodla napsat správně.

[chooze:article;value:481539]

​Ne všichni rodiče jsou ale připraveni o jménu pro dítě diskutovat. Jedna z maminek, která se dozvěděla, že jméno své dcery napsala špatně, se ho nehodlala vzdát. Utratila totiž už spoustu peněz za tašku na plenky a další potřebné věci, na kterých byla vyšitá jmenovka. Místo Kaylee se tak holčička jmenuje Klee.

Deník Wales Online zase píše, že někteří rodiče rádi pojmenovávají své potomky podle seriálových postav. Jedna z porodních asistentek údajně pomáhala s porodem hned několika holčiček jménem Khaleesi. Jmenovkyně postavy ze seriálu Hra o trůny se přitom všechny narodily ve stejném roce.

Podobná konverzace se strhla i na českém webu eMimino.cz. Uživatelé tam mezi nejhorší česká jména řadí například Drahomíru, Růženu, Ivana a Dušana. Pobavil je ale i Donatello Versace nebo Winnetou a Rolex.

Seznamte se s Aničkou, prvním miminkem roku 2023. Narodila se jen osm minut po půlnoci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.