Nejlépe se žije v Praze a Jihomoravském kraji. Karlovarský v průzkumu propadl

Životní prostředí, možnost volnočasových aktivit, turismus, bezpečnost nebo pracovní podmínky. To jsou kritéria, na která se zaměřili odborníci, kteří zkoumali, jak se žije v Česku.

Nejlépe se podle nich žije lidem v Praze. Hlavní město vyniká zejména v oblasti rozvoje infrastruktury, možností vzdělávání a kvalitní zdravotní péče. Mělo by ale zapracovat zejména v oblasti životního prostředí.

[chooze:article;value:491619]

​Praha má totiž například nejvyšší množství odpadních vod vypouštěných do kanalizace nebo nejnižší množství recyklovaného odpadu na obyvatele. Přesto jsou lidé v metropoli nejspokojenější.

Naopak nejhůř dopadl stejně jako v loňském roce Karlovarský kraj. Má nejhorší výsledky v oblasti zdravotnictví a sociálních služeb. Lidé jsou také nejméně spokojeni s výší mezd. Předposlední byl i letos Ústecký kraj.

Jihomoravský kraj se letos vyšvihl ze čtvrtého na druhé místo. Na rozdíl od Karlovarského kraje se zlepšil ve zdravotnictví a sociálních službách. Stříbrnou příčku obsadil také v hodnocení spokojenosti obyvatel.

[chooze:article;value:559720]

​Třetí místo pak obsadil Královéhradecký kraj, který si oproti loňsku o jednu pozici pohoršil. Výborných výsledků dosáhl například v oblasti volnočasových aktivit a turismu nebo bezpečnosti.

Podle organizátorů má srovnávací výzkum za cíl inspirovat státní správu, samosprávu, podnikatele i obyvatele k tomu, aby společně zlepšovali podmínky pro kvalitnější život.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.