Nejlepší podzimní potraviny: Pomohou vám posílit imunitu a získat energii

Podzim je z velké části spojován s vyšším výskytem chřipek a nachlazení. Množství lidí také kvůli změnám počasí postihne podzimní únava. Bránit se proti tomu dá správným jídelníčkem. Existuje totiž řada potravin, které tělu dodají potřebnou sílu a energii.

​Téměř za superpotravinu by se daly označit švestky. Tělu dodávají vitamíny B12 a B1 a také vlákninu přínosnou pro zažívání. Podobně na tom jsou i jablka, která kromě přínosu vlákniny pomáhají například také při očištění zubů. Ideální potravinou pro zdravější kosti a štítnou žlázu je hroznové víno.

​Dýně nejsou jen ozdobou na Halloween, ale také skvělým zdrojem vitamínu B a C. Mimo jiné pomáhá dýně čistit organizmus. Potravin, které bychom měli na podzim konzumovat, ale existuje daleko více. Patří mezi ně i kořenová zelenina, jako je mrkev a celer. Řada expertů doporučuje jíst také špenát, šípky, červené a bílé zelí, vlašské ořechy, houby, hrušky nebo banány.

[chooze:article;value:527286]

Na své si přijdou ale i milovníci masa. Zdraví prospěšná je konzumace ryb. Převážně těch tučnějších mořských druhů. Losos a makrela jsou totiž zdrojem omega 3 nenasycených mastných kyselin. Posilují tedy imunitní systém a snižují hladinu cholesterolu. Jednou za čas si můžete dopřát i tučnější drůbež. S kachnou tak rozhodně nesáhnete vedle. Stejně tak s hovězím masem.

​Důsledky příchodu zimy pak pomáhají snižovat také vývary, pomocí kterých dostáváme do těla spoustu důležitých látek. Zeleninový nebo kuřecí vývar by tedy rozhodně neměly scházet ve vašem jídelníčku.

Steak z 3D tiskárny nebo dezert v prášku? To je jídlo budoucnosti:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.