Nejlevnější možnost, jak se v zimě dostat do tepla. Tohle si ale zkontrolujte

Egypt leží na pomezí severní Afriky a jihozápadní Asie. "Je to naprosto nádherná země. Její výhodou je to, že je to destinace celoroční a ta doletová vzdálenost je nějaké 4,5 hodiny. Lidé tam mohou strávit krásnou dovolenou. Můžete si nakombinovat poznávání s krásným mořem, vynikající gastronomií a také hezkými hotelovými rezorty," zmínila Pátek.

Země, do které jezdí každoročně statisíce Čechů, má podle ní i velkou výhodu potápění a šnorchlování. "Pro tyto aktivity je ten Egypt velmi blízký a je i cenově nejdostupnější," podotkla obchodní ředitelka cestovky. Nejvíc navštěvované destinace jsou prý Hurghada, Marsá Alam a potom Šarm aš-Šajch

[chooze:article;value:529625]

​Pátek se rozpovídala i o rozmanitosti egyptské kuchyně. "Tak gastronomie je naprosto úžasná a já miluji vůbec cestování spojovat," řekla s tím, že mezi typické pokrmy, které byste neměli v Egyptě minout, patří například falafel, košarí nebo sladkosti jako baklava a umm ali, což jsou v podstatě egyptské buchtičky s krémem. 

Co se nápojů týče, měli byste podle ní ochutnat i ibiškový čaj. "Můžete si ho dát nejen v hotelu, ale i na procházkách do města. Je to i jeden ze suvenýrů, které si cestovatelé z Egypta často vozí," zmínila. 

[chooze:article;value:532132]

​Na závěr Pátek poskytla tipy na last minute dovolenou, kde Egypt zůstává nejbližší a nejdostupnější destinací. "Je to vlastně jedna z těch nejlevnějších destinací, kam teď odletět za teplem," připomněla s tím, že byste měli dát pozor na kontrolu svého cestovního dokladu, který má mít platnost ještě šest měsíců po návratu z destinace. "Pak už stačí zabalit plavky a opalovací krémy, teplota se totiž pohybuje mezi 25 a 28 stupni," uzavřela. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.