Nejméně 10 mrtvých při požáru hotelu v Kambodži. Lidé před plameny skákali z oken

Uvnitř hotelu Grand Diamond City v kambodžském městě Poipet je podle záchranářů údajně uvězněno ještě asi dalších 50 lidí, informuje The Mirror, protože požár budovy už trvá několik hodin. Děsivé záběry z místa události zachycují lidi, kteří v zoufalé snaze zachránit si život vyskakují z oken budovy zachvácené plameny.

"Nejméně 10 lidí zahynulo a dalších 30 bylo zraněno, někteří z nich těžce, uvedl generálmajor Sithi Loh, šéf policie v provincii Banteay Meanchey.

[chooze:article;value:479640]

Dodal, že na místo bylo vysláno 360 záchranářů a 11 hasičských vozů. Záchranné týmy pátrají po obětech. Příčina požáru podle jeho slov zatím není známa. V kasinu pracovalo asi 400 zaměstnanců.

https://twitter.com/gchahal/status/1608319585702539268?cxt=HHwWiMDT8YqJ89EsAAAA

Poipet v západní Kambodži leží v příhraničním teritoriu vedle thajského města Aranyaprathet. Thajská televize PBS uvedla, že v komplexu kasina zůstalo uvězněno 50 Thajců, zaměstnanců i zákazníků. Informovala, že kambodžské úřady požádaly o pomoc při likvidaci požáru Thajsko, které vyslalo pět hasičských vozů a deset sanitek.

PBS citovala zprávy, že pohotovostní oddělení nemocnice v Aranyaprathetu bylo plné a další oběti musely být poslány do jiných nemocnic.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.