Moderní bydlení

Nejsem obviněný. Výzvy k rezignaci jsou předčasné, vzkázal po razii šéf DPP

[chooze:gallery;value:37707]

O tom, že po zásahu Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) není Witowski obviněný, informoval Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) v úterý na sociální síti X.

"Včera jsem byl vyšetřovateli požádán o součinnost a podání vysvětlení v tomto případu, které jsem celý den poskytoval. Nejsem z ničeho obviněn. Představenstvo DPP je usnášeníschopné. Výroky některých představitelů hlavního města ke své osobě proto považuji za předčasné a zbytečné," uvedl Witowski.

V pondělí šéfa DPP kritizoval pražský náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti). Ten jej vyzval k rezignaci, pokud tak neučiní, plánuje navrhnout jeho odvolání.

[chooze:article;value:578449]

Hřiba kvůli situaci v DPP kritizuje opozice. Hnutí ANO jej vyzvalo, aby ve vedení města skončil. "V každém případě by měl skončit kdokoli z dopravního podniku, u koho se ukáže pochybení, nebo dokonce podezření ze spáchání trestného činu," uvedl předseda Prahy sobě Adam Scheinherr.

Po zásahu NCOZ podle státního zastupitelství zahájila policie trestní stíhání 13 lidí kvůli podezření z úplatkářství kolem veřejných zakázek. "Vzhledem k tomu, že jsem vázán mlčenlivostí, další informace k případu nemůžu poskytovat," dodal Witowski.

NCOZ zasahovala v sídle DPP v pondělí. Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.