Moderní bydlení

Nejsem vládní kandidát, řekl Pavel. Chce jet za voliči Babiše

Petr Pavel míří do druhého kola prezidentských voleb, kde se utká s bývalým premiérem Andrejem Babišem. "Ten výsledek vypadá téměř shodně, rozdíl je tam pár setin hlasů mezi Andrejem Babišem a mnou. Na to, že jsem byl podle Andreje Babiše totálně nezkušený člověk s politikou, ten výsledek nevidím jako špatný. Lidé chtějí, aby se v naší zemi ledacos změnilo," řekl Petr Pavel.

Prezidentský kandidát se nyní podle svých slov vydá do míst, kde měl Andrej Babiš velkou podporu. "Počítám určitě s návštěvou Moravskoslezského kraje a možná ještě dalších," řekl Pavel. Andrej Babiš se podle něj zaměřil na místa, kde je větší frustrace. "Kritika vlády v těchto krajích zní určitě dobře a lidé na to reagují pozitivně. Já se budu snažit přesvědčit lidi, že sliby 'ano, bude líp' nestačí, že je potřeba udělat něco víc," uvedl Pavel.

Během tiskové konference se ohradil proti tvrzení Andreje Babiše, že je vládní kandidát. "Já jsem nikdy neřekl, že jsem vládním kandidátem. A ani vláda také nikdy neřekla, že jsem její kandidát," řekl Pavel. 

[chooze:article;value:484500]

​Pavel také poděkoval Danuši Nerudové, Pavlu Fischerovi a Marku Hilšerovi za podporu. "Budu s nimi jednat o tom, jak tuto podporu převedeme do praktické podoby," prohlásil v projevu. Silně také apeloval na voliče, aby přišli k druhému kolu voleb. "Každý hlas může rozhodnout," řekl Pavel. Těsný výsledek podle něj značí těžkou práci před druhým kolem.

Přímo během tiskové konference se generál Pavel dozvěděl, že ve volbách přeskočil Andreje Babiš. Podívejte se, jak reagoval:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.