Nejstarší parašutistka na světě. Skočila z letadla s padákem ve 104 letech

Je jí úctyhodných 104 let a po svých už bez chodítka daleko nedojde. I tak se ale rodačka z Chicaga nebála vyrazit vstříc dobrodružství a dokázat celému světu, že věk je jen číslo. "Bylo to úžasné. Bylo to příjemné až uklidňující. Musela jsem se udržet bdělá, abych viděla krajinu," prozradila parašutistka Dorothy Hoffnerová. 

Seskok provedla připoutaná k certifikovanému instruktorovi asi 140 kilometrů jihozápadně od Chicaga. Let trval celkem sedm minut a u přistání ji přišli podpořit přátelé.

[chooze:article;value:524075]

​Dorothy však v seskoku s padákem není žádným nováčkem. Poprvé si adrenalinový zážitek vyzkoušela před čtyřmi lety na oslavu svých stých narozenin. Tehdy se prý bála a museli ji z letadla vystrčit. Tentokrát prý skočila bez váhání.

Guinnessův rekord pro nejstaršího parašutistu v současné době drží o rok mladší Linnéa Ingegärd Larssonová ze Švédska. Rekord pro nejstaršího parašutistu vytvořila loni. Právě ten chce nyní Dorothy přepsat. Ke svým 105. narozeninám, které oslaví v prosinci, si pak prý chce nadělit let horkovzdušným balónem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.