Nejteplejší silvestr za posledních téměř 250 let. Zvířata se probouzejí ze spánku

Při pohledu z okna se Ježíšek s jedním vánočním dárkem zkrátka vůbec netrefil. Nabízí se hned několik možností, co udělat s bruslemi. Buď je dát zpátky do krabice, nebo do předsíně a trpělivě čekat na lepší počasí.

V 10 hodin ráno bylo u rybníka osm a v poledne dokonce 15 °C. Jestli je někde plno, tak na zimních stadionech. Byl by tak hřích stroje zazimovat, říkají chrudimští motorkáři. "Nepamatuji, že bychom měli takové počasí," řekl jeden motorkář. "Plánujeme hodinku, nebo dvě jezdit," uvedl druhý.

[chooze:article;value:481888]

Parta z Havlíčkova Brodu vyrazila pro změnu na výlet do Slatiňan. A bujně kvetou v Pardubicích na balkóně macešky.

Meteorologové vzrušeně komentují letošní silvestr jako nejteplejší v historii měření od roku 1775. "Byla pokořena nejvyšší teplota pro 31. prosinec z Hradce Králové v roce 1935, a to 16,3 °C," přiblížila meteoroložka Dagmar Honsová.

Zvířata se probouzejí

V Krkonoších na loukách už dokonce ryjí krtci. A ze spánku se probouzejí i netopýři. "Tím, že žádný hmyz se u nás nevyskytuje, tak oni jsou vyhladovělí, zesláblí, přistávají a mohou i uhynout," vysvětlil Milan Oppa ze Záchranné stanice Pasíčka.

Počasí otužování příliš nepřeje

Voda o 9 °C nebyla pro českotřebovské otužilce žádná výzva. "Je to takové letní koupání," smál se oslovený. "Vlezete do vody a vylezete šťastný," měl jasno další.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.