Nejtěžší zásah kariéry. Policisté popsali, jak zachraňovali hocha politého vroucím olejem

Adam Kubů a Petr Zima už toho jako policisté prožili hodně. Tenhle zásah ale z hlavy jen tak nedostanou. Hlídka byla na místě tři minuty po telefonátu zoufalých rodičů. V autě naštěstí měla zdravotnický batoh s hydrogelem. "V gumových rukavicích se tím potírá pokožka. Utlumí to tu bolest, což u toho dítěte bylo nejvíc důležité," popsal Zima.

Jeden z policistů vyběhl ven navigovat záchranáře. "Postavil jsem auto k louce. Vrtulník nás viděl a během pár minut dosedl na místo," uvedl Kubů.

Následně si chlapečka vzali do péče záchranáři. "Poskytli mu odbornou pomoc a poté bylo dítě transportováno letecky do Fakultní nemocnice královské Vinohrady," sdělila mluvčí záchranářů Monika Nováková.

[chooze:article;value:518685]

​Další vývoj zdravotního stavu chlapce není veřejně znám, policisté doufají, že bude v pořádku. Jejich kolegové teď ale zjišťují, jestli někdo něco nezanedbal. "Událost prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

K neštěstí někdy stačí i pár vteřin nepozornosti. Správná teplota oleje ke smažení se pohybuje kolem 200 stupňů Celsia. Už při teplotě o zhruba 100 stupňů vyšší ale může olej vzplanout. Zásadně ho nehaste vodou, následky by mohly být fatální. Ideální je hořící pánev přikrýt pevným předmětem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.